Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, tarım sektörünün ekonomik ve sosyal nitelikleriyle ülkenin vazgeçilmezi olduğunu bildirdi.

MZO Başkanı Metin, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısı ile bir açıklama yaptı. Metin, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nın 31 yıl önce aldığı kararla 14 Mayıs'ın 'Dünya Çiftçiler Günü' olarak kutlandığını belirterek, tarımın ülkenin vazgeçilmez bir sektörü olduğunun altını çizdi. Metin, şunları kaydetti: "İnsan yaşamını sürdürülebilmesi için olmazsa olmazların başında gelen tarım sektörü, bugün sadece gelişmekte olan değil, gelişmiş bütün ülkelerin öncelikli gündemlerini oluşturmaktadır. Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde alınteri olan vefakâr çiftçilerimizin, üretimlerinin ve verimliliğinin artırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması ve aranacak olması, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında büyük rol ve yol almamızı sağlayacağı şüphesizdir."

Türk çiftçisinin tarih boyunca ülkesinin geleceği için hep çalışmış, üretmiş ve üretmeye devam ettiğini vurgulayan Metin, Ziraat Odası olarak göreve geldikleri günden bugüne çiftçilerilere hizmeti kendilerine görev edindiklerini söyledi. Metin, "Ülkenin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde alınteri döken, emek sarf eden çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü en içten duygularımla kutlarım." dedi.