Almanya'nın en önemli bankalarından biri olan Deutsche Bank, 3. çeyreği 6 milyar 100 milyon Euro'luk rekor bir zararla kapattı. İlk etapta 15 bin çalışanın işine son verileceğini bildiren Yönetim Kurulu Eş Başkanı John Crayn, iki yıl içinde de 20 bin kişiyle daha yollarını ayıracaklarını açıkladı.

Almanya'nın en büyük özel bankası Deutsche Bank, bu senenin 3. çeyreğinde rekor olan 6 milyar 100 milyon Euro zarar ettiğini açıkladı. Bankanın bu dönemde elde ettiği gelirleri de geçen seneye oranla yüzde 7 gerileyerek, 6 milyar 650 milyon Euro'ya düştü.

Ortaya çıkan açığı kapatmak için banka, toplam 9 bin tam kadrolu çalışanını işten çıkarma kararı aldı. Bunun dışında, aracı şirketler üzerinden bağlı olarak çalışan 6 bin işçiyle de yollarını ayırmayı planlayan banka, önümüzdeki iki sene içerisinde 20 bin kişinin işine son vereceği bildirdi. 2017 yılına kadar şube sayısını 200'e düşürmeyi planladığını duyuran Deutsche Bank, aralarında Meksika, Norveç, Peru, Uruguay, Malta ve Yeni Zelanda'nın da olduğu 10 ülkedeki faaliyetlerini sonlandıracak. Banka ayrıca 1950'den beri ilk defa bu sene ve 2016 yılları için kar payı ödemeyeceğini de duyurdu.

2018'E KADAR YAKLAŞIK 4 MİLYAR EURO TASARRUF EDİLECEK

Deutsche Bank Yönetim Kurul Eş Başkanı John Cryan, 'Strateji 2020' planı çerçevesinde alınan önlemlerle 2018 yılına kadar 3 milyar 800 milyon Euro tasarruf etmeyi ve bankayı uzun vadede 'istikrarlı' hale döndürmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Dört stratejik hedeflerinin olduğunu söyleyen Cryan şöyle devam etti: "Birincisi, başarılı olacağımız, daha fazla müşteri memnuniyeti sağlayacağımız ve maliyetleri düşüreceğimiz şekilde konumlanabileceğimiz pazarlara ve ürünlere odaklanarak daha basit ve verimli olmak istiyoruz.

İkincisi, eskimiş ve dağılmış teknolojimizi modernize edip, yüksek riskli ilişki ve bölgelerden çekilerek daha az riskli olmayı hedefliyoruz. Üçüncüsü, pazar beklentileri ve düzenleyicilerin gerisinden gelmemek için sermaye gücünü artırmak istiyoruz. Sonuncusu olarak, Deutsche Bank'ı daha fazla disiplin, kişisel sorumluk, iyi performans ve davranışa uygun olan ödüllendirme sistemi ile yönetmeyi amaçlıyoruz."

"Ne yazık ki, bu aynı zamanda bazı şube ve ülke merkezlerini kapatma ve personelimizi azaltma anlamına geliyor." diyen Cryan "Bu hiçbir zaman kolay bir iş olmadı ve biz de hafif bir şekilde bunu uygulamayacağız. Bu süreçte işçi temsilcileri ile mesafe kat etmek için büyük bir özen göstereceğiz." şeklinde konuştu.