Ortadoğu’nun önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Al Mazaya Group, Dumankaya İnşaat ile Türkiye’ye giriyor. Bu çerçevede iki kurum el ele verdi ve yüzde 50-50 ortaklı şirket ile Maltepe’de hayata geçirilen Ritim İstanbul projesinin toplam 19 bin 920 metrekare büyüklüğünde arsasını 190 milyon lira bedelle satın aldı.


Ortaklığın açıklandığı, Ritim İstanbul AŞ adlı şirketin tanıtıldığı basın toplantısında Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Yeni bir oyuncu sahaya giriyor. Muhtelif ülkelerde önemli projeleri bulunan AL Mazaya Group ile el ele veriyoruz Bu gayet iyi bir ortaklık. ” dedi.



Dumankaya, Türkiye’nin ümit vaat ettiğini; Al Mazaya’nın ülkeye yöneliminin olumlu ve yararlı olduğunu vurguladı.



Al Mazaya Group Yönetim Kurulu Başkanı Rashid Al Nafisi de Türkiye’nin kuvvetli bir ekonomisi, iyi bir yatırım ortamı olduğuna işaret etti. Al Nafisi, “Biz de ülkenin iyi konumunu görüp Ritim İstanbul’un perdelerini açıyoruz. Bu, kuşku yok Asya tarafında en iyi yatırım projelerinden. “ ifadelerini kullandı.


Al Nafisi, Al Mazaya ve Dumankaya’nın yüzde 50-50 ortak olarak 800 milyon lira tutarlı Ritim İstanbul AŞ için mutabakata vardığını bildirdi ve “Proje ilei yakından ilgileniyoruz, ilk etabın bittiğini biliyoruz. Umuyoruz 2016’da da tamamı bitecek.” dedi.

Rashid Al Nafisi, şöyle devam etti:

“Ritim İstanbul’a büyük talep var Yatırımcıdan ilgi görüyor. Bu nedenle biz, Dumankaya İnşaat ile tanıtımtı ve satış kampanyamızı Kuveyt, Suudirabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Bahreyn’i de kapsayacak şekilde genişletme kararı aldık. Al Mazaya’nın buralarda bulunan büroları ile etkin bir kampanya yürüteceği muhakkaktır.”


Gazetecilerin “Türkiye'de konut fiyatları pahalı görünüyor. Bu konuda yorumlarınız nedir?” sorusunu AL Nafisi, “Biz bu anlamda Türkiye ve Avrupa ülkelerini karşılaştırıyoruz. Görüyoruz ki Londra’da, Paris’te fiyatlar daha pahalı. “ diye cevapladı.

Al Nafisi, “Neden Türkiye’ye yöneldiniz?” sorusuna ise “Türkiye’nin imkânlarını görüyoruz, bundan dolayı yatırımlara devam edeceğiz. Daha evvel Dubai’ye dayalı idik, orada önemli yatırımlarımız vardı. Ama Türkiye’de vergilerin indirilmesi, şirketlerin kolay açılması bizi yatırımlar için teşvik etti.” karşılığını verdi.


DUMANKAYA: LONDRA’DA METREKARE FİYATI 35 PAUNT, TÜRKİYE’DE 2 BİN 500 DOLAR


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, Al Mazaya ile Maltepe’yi her anlamda çekim alanı yapacak Ritim İstanbul’da ortak olmaktan duydukları mutluluğu belirtti.

Dumankaya, ortaklık ile ilgili olarak “Ritim İstanbul arsası satın alınarak arsa maliki ve üretici Ritim İstanbul AŞ oldu. Ritim İstanbul yatırımcıdan oturumcuya kadar tüm proje paydaşları için karlı. Ritim İstanbul Anadolu Yakası’na, İstanbul’a yakışır bir proje. Bu ortaklığın ardından sosyal ve ekonomik değer artacak, Körfezde yatırımcılar Türkiye’ye yönlenecek.” açıklamalarında bulundu.


Toplantıda fiyatların gerileyip gerilemeyeceği sorulunca Barış Dumankaya, şunları dile getirdi:

“Arsa fiyatları devamlı artıyor. 2008 bunalımında bile gerilemedi. Maalesef İstanbul’da arsa fiyatlarından dolayı C ve D segmenti için proje yapmak kolay değil. Asgari arsa fiyatı bin dolar. İnşaat maliyeti ve karı koyarsanız 2 bin doları buluyor. C ve D segmenti için İstanbul dışında ya da Anadolu’da proje yapabiliriz. Londra’da metrekare fiyatı 35 bin Paunt’u buluyor, ama Ritim İstanbul’da 2 bin 500 dolar. Yani Londra ve Paris’e göre daha gerilerde. Zannediyorum ileride arsa fiyatları artacak, yabancıların ilgisi de artacak. Biz Dumankaya olarak satışlarımızın yüzde 30’unu yabancılara yapıyoruz. Al Mazaya ile ortaklığımıza bağlı olarak ilgi artacak ama bu fiyatlar gerilemeyecek.”




Al Mazaya Grup CEO’su İbrahim Soqabi de Dumankaya ile ortak şirketin hayırlı olması temennisinde bulundu; yeni projelerin açıklanabileceğini duyurdu.



RİTİM İSTANBUL’UN YATIRIM DEĞERİ 650 MİLYON LİRA

Maltepe’de hayata geçirilen Ritim İstanbul projesininde cadde dükkanlar ve bloklar bulunuyor. Projede ayrıca lobi alanları, kat bahçeleri, lounge, restoran ve seyir terası ve kültür merkezi var.


650 milyon lira yatırım değeri bulunan projede, 134 bin 730 metrekare satılabilir inşaat alanında 863 rezidans, 250 home office, 114 ticari ofis ve 146 mağaza-iş yeri olmak kaydı ile toplamda bin 373 bağımsız ünite yer alıyor.