Romanya'nın Arges bölgesinden gelen ziyaretçiler, Türk girişimcileri ülkelerine yatırım yapmaya davet etti.

Romanya Arges Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau, Romanya Kamu Hizmetleri İşveren Örgütü (PSP) Başkanı Florian Dudu, Arges Bölge Konseyi Uluslararası İlişkiler Müdürü Roxana Stoenescu, Finans Direktörü Carmen Mocanu, Romanya Kamu Hizmetleri İşveren Örgütü Genel Sekreteri Cristian Marica, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkan Danışmanı Adlıhan Dere ile birlikte Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti.

ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül'ün de bulunduğu ziyarette, Ali Çandır konuk heyete Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tarımsal hasılanın yüzde 8'ini Antalya'nın oluşturduğunu, kışın yaş meyve ve sebzenin yüzde 80'inin Antalya'dan sağlandığını belirten Çandır, “Antalya her ne kadar turizm kenti olarak bilinse de tarımın da başkenti.” dedi.

Romanya'nın küreselleşen dünyaya Türkiye'den sonra girdiğini ancak Avrupa Birliği üyeliğiyle öne geçtiğini belirten Çandır, "Sizleri kutluyoruz." dedi. Son dönemde Romanya'dan ticaret ve teknoloji yatırımlarına ilişkin iyi haberler geldiğini kaydeden Çandır, "Potansiyel olarak baktığımızda birbirimizi tamamlayan iki ülke olabiliriz. Umuyoruz yaptığımız bu görüşmeler iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesine faydalı olur." diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

Romanya Arges Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau, Türkiye ile ticari ilişkilerin gelişmesinden yana olduklarını belirterek, ziyaretleri bu çerçevede sürdürdüklerini söyledi. Romanya Kamu Hizmetleri İşveren Örgütü Başkanı Florian Dudu da Romanya'da Türk girişimcinin yatırım yapabileceği pek çok alan olduğunu belirterek, Türk girişimcileri Romanya'ya davet etti.

Ali Çandır, ziyaretleri anısına Tecau ve Dudu'ya seramik kaftan, Romanya heyetine ise Antalya'nın yöresel lezzeti tavşan yüreği zeytin hediye etti. Tecau ve Dudu, konukseverliği nedeniyle Ali Çandır ve yönetimine teşekkür etti.