Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ksenya Yudayeva, rublede dalgalanmanın önümüzdeki bir kaç ay daha süreceğini, petrol fiyatları ya da yaptırımlarla ilgili konularda büyük değişiklik olmaması durumunda istikrara kavuşacağını söyledi.

Petrol varil fiyatlarının yükselmesi, jeopolitik risklerin azalması ve nakit çıkış riskinin düşmesi nedeni ile rublenin istikrar sürecine girdiğini ifade eden Yudayeva, “Petrol fiyatları, yeni yaptırımların gelmesi ya da kaldırılması, diğer ülkelerin para politikalarındaki değişiklikler dışarıda tutulursa, orta vadede ruble kurunda istikrar olur…” öngörüsünde bulundu.

Serbest piyasada dolar 51,52 rubleden işlem görürken, Euro da 55,54 rubleden alıcı buluyor.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina da geçen hafta yaptığı değerlendirmede rublede dengenin oluşmaya başladığını ifade etmişti.

Rusya Merkez Bankası’nın 30 Nisan’da yapacağı toplantıda faiz oranlarını yüzde 14’ün altına çekmesi döviz piyasalarını etkileyecek.

Forex Kulüp’ten İrina Rogova’ya göre dolar önümüzdeki haftalarda 49-53,8 aralığında dalgalanacak. Rosbank’a göre ise dolar 49-52 aralığında olabilir.