Rum Devlet Hazine Müsteşarlığı'nın, 19 Haziran’da, Atina’daki Yunan bankasındaki hesabından 1,5 milyon Euro’luk bir meblağı çekmesi Yunanistan devlet yetkilileri tarafından tepki ile karşılandı.

Rum basını, söz konusu para miktarının büyük olmasından dolayı, durumun Yunan Hükümeti'nin bilgisine gittiği ve Yunan Hükümeti'nin de bu gelişmeden rahatsız olduğunu yazdı. Fileleftheros gazetesi, Yunanistan'ın, Rum hükümetinin faaliyetinden ötürü palarma geçtiğini aktardı.

Gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı ileri gelenlerinin bu karara muhalefet ettiklerini yazdı. Atina’daki Rum elçinin, Yunanistan’daki dramatik gelişmelerden ötürü böyle bir şeyin hatalı bir hareket olacağını izah ettiği bir mesaj gönderdiğini aktardı.

Rum Hazine Müsteşarı Rea Georgiyu ise paraların Güney Kıbrıs’a nakledilmesinin olağan bir uygulama olduğunu söyledi. Çok para biriktiğini ve bunların ülkeye geri getirilmesi gerektiğini dile getiren Georgiyu, olağan uygulamadan farklı hiçbir şey yapmadıklarını söyledi.

Gazete, yine elindeki bilgilere dayanarak, Yunanistan’da bankaların kapanmasının akabinde, büyükelçilik ihtiyaçları için hazineden 80 bin Euro’nun nakit olarak polis eşliğinde Atina’ya gönderildiğini de ekledi.