Rumların yurt dışına gerçekleştirdikleri seyahatlerde, üç aydır azalma olduğu haber verildi.

Rum İstatistik Birimi’nin verilerine göre; Rumların yurt dışına gerçekleştirdikleri seyahatlerin geçtiğimiz yılın Haziran ayıyla kıyaslandığında bu yıl yüzde 5,4 azalma gösterdi. Rumların İngiltere’ye yaptıkları seyahatlerde de geçen yıla göre yüzde 30,9; Fransa’ya yaptıkları seyahatlerde de yüzde 40 azalma olduğu ifade edildi.

HAZİRAN’DAKİ TURİST GELİŞLERİNDE AZALMA

Öte yandan Güney Kıbrıs’a giden turistlerin rakamında da geçen yıla göre yüzde 1,5’lik küçük bir düşüş olduğunu ve bu düşüşün Rusların ziyaretlerinin azalmasından kaynaklandığı aktarıldı.

Rum basını da geçtiğimiz yılın Haziran ayında Güney Kıbrıs’ı 117 bin 960, bu yılın Haziran ayında ise 89 bin 884 Rus turistin ziyaret ettiğini yazdı. Gazetelere göre, 2015 yılının ilk altı ayında başka ülke pazarlarından Güney Kıbrıs’a giden turist rakamlarında ise artış olduğun aktarıldı.

Rus turistlerin azalmasının sebep olduğu açığı, diğer ülke pazarlarının kapattığını yazan Simerini gazetesi, 2015 yılının ilk ayında Güney Kıbrıs’a giden turistlerde artış olduğunu yineledi ve son 10 yılda toplam 1 milyonluk turist barajının aşıldığını ekledi.