Rus metal üreticisi MMK Şirketler Grubu, Türkiye’de bulunan fabrikalarını makul fiyat bulduklarında satmak istediklerini açıkladı.

Ria Novosti haber ajansına konuşan MMK’nın Genel Müdür Yardımcısı Sergey Sulimov, grubun Türkiye’deki fabrikası MMK Metalurji için 1 milyar doların altında teklif geldiğini, bu rakamın beklentilerini karşılamadığını belirtti.

Yönetim kurulunun İskenderun’daki fabrikada hisselerin 2 milyar dolar civarında gördüğünü belirten Sulimov, “Bu teklif gelinceye kadar bekleyeceğiz. Eylül ayında muhtemel alıcılarla ilgili yeni bir görüşme planlıyoruz.” dedi.

Rusya’nın dev metal üreticisi MMK Şirketler Grubu’nun Türkiye’deki yatırım projesi olan MMK Metalurji, İskenderun Dörtyol ve İstanbul Gebze’de sanayi bölgelerinde üretim tesisleri bulunuyor. 2007’de Türkiye’de yatırım kararı MMK Şirketler Grubu, 2011’den itibaren fabrikaları tam kapasite çalışarak Türk sanayi için metal üretimine başladı.

MMK Metalurji, özel yatırımcı tarafından sıfırdan kurulan Türkiye’nin en büyük sanayi tesisi olarak biliniyor. Otomasyon sistemleri ve tüm dünyada öncü teknolojileri kullanan fabrikada yılda 2,3 milyon ton üretim öngörülüyordu.