Rusya’nın St. Petersburg şehrinde gerçekleştirilen ekonomik forum çerçevesinde Rus ve Türk işadamları bir araya geldi. Karşılıklı ekonomik ilişkilerin ele alındığı toplantıdan önce Rusya Sanayici ve Girişimciler Birliği (RSPP) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmayı Türk tarafı adına TİSK Başkanvekili Erol Kiresepi imzalarken, Rus tarafı adına RSPP Başkanı Aleksander Şohin imza attı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen “Rusya-Türkiye” adlı yuvarlak masa toplantısına Türk tarafından TOBB Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu Başkanı Rızanur Meral, Fiba Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) Başkanı Esat Sarı, Credit Europa Bank Genel Müdürü Haluk Aydınoğlu ve cok sayıda iş adamı katıldı. Ayrıca St. Petersburg Ticaret Ataşesi Dilek Doğruer de toplantı da hazır bulundu.

Toplantıda Rus tarafını ise Kaluga Bölgesi Valisi Anatoli Artamonov, Gazprom Genel Başkan Yardımcısı Valeriy Golubev, InfoWatch Şirketi Genel Müdürü Natalya Kasperskaya ve çok sayıda işadamı temsil etti.