Rusya’nın St. Peterburg şehrinde faaliyet gösteren Rus ve Türk işadamları, Rusya ve Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) tarafından gerçekleştirilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

St. Petersburg şehrinde gerçekleşen Uluslararası Ekonomik Forum (SPIEF 2015) çerçevesinde gerçekleşen iftar yemeğine St. Petersburg ve Moskova’da faaliyet gösteren Türk ve Rus iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Yemekte konuşma yapan RUTİD Başkanı Esat Sarı, Rusya’nın kuzey bölgesi ve St.Petersburg’un kendileri açısından önemli bulduklarını ve şehirde RUTİD’in şubesini açtıklarını söyledi. Rus ve Türk iş dünyasına işbirliği için teşekkür eden Sarı, dernek olarak ortak çalışmalar için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Gecede söz alan St. Petersburg Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vladimir Katenev ise, Türk dostlarının verdiği davete katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katenev, “Ben bir buçuk ay önce İstanbul’daydım. Çok güzel ve etkileyici bir şehir. Çok dinamik bir halk ve şirketler bulunuyor. Bilindiği gibi bu şehirde de bir çok Türk şirketi faaliyet gösteriyor. Biz biliyoruz ki Türk inşaatçılar, otel işletmecileri, otomotiv üreticileri dünyadaki en iyilerin arasında yer alıyor ve bunlar bizi birleştiriyor. Türk partnerlerimizle birlikte ortaklarımızın Rusya ve Türkiye pazarlarında yer almasına yardımcı oluyoruz.” dedi.

Gecede farklı şirketlerin temsilcileri de konuşmalarıyla katkıda bulundu. İftar daveti semaverden içilen çayların ardından sona erdi.