Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, Rusya’da fakir sayısının 22 milyona çıktığını, bu rakamın kritik seviye olduğunu açıkladı.

Rossiya-24’de açıklamada bulunan Golodets, “Maalesef resmi istatistik verilerine göre fakir nüfus 22 milyona ulaştı. Bu kritik seviye…” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Federal İstatistik Servisi’nin verilerine göre Rusya’da asgari geçim rakamlarının altında olan insan sayısı geçen yıla göre 3,1 milyon artarak 22,9 milyona yükseldi.

Fakir sayısının artmasında enflasyon rakamlarının artması ve gelirlerin azalması etkili oldu. Bir kişi için asgari geçim standardı aylık 7 bin 688 rubleden 9 bin 662 rubleye yükseldi.

Rusya Maliye Eski Bakanı Aleksey Kudrin ise Rusya’da ikinci bir artçı kriz dalgası beklemediğini, Rusya ekonomisinin 2016’nın ilk yarısından itibaren büyümeye başlayabileceğini söyledi. Kudrin’e göre petrol fiyatları yeniden 40 dolar seviyesine gerilerse yeni komplikasyonlar yaşanabilir.

Kudrin Rusya ile Batılı ülkeler arasında tansiyonun yeniden yükselmesinin Rusya ekonomisi üzerinde olumsuz etkileri olacağı uyarısında bulundu.