Rusya, 2018 FIFA Dünya Kupası için 10 milyar dolara 12 stadyum yapacak. Projelerde Türkiye’nin önde gelen iskele kalıp üreticilerinden URTİM de yer almayı amaçlıyor.

Şirket, bu çerçevede Moskova’da tertip edilen Mosbuild 2015’e katıldı. Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan URTİM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, ABD ve Avrupa Birliği’nin uyguladığı yaptırımların Rusya inşaat sektörüne darbe vurduğunu vurguladı.

Bunalıma rağmen Rusya’dan umutlu olan Urfalılar, sorunların 1-2 senede aşılacağını ifade etti. Urfalılar, “Rusya dünyanın en önemli yerlerinden biri. Burada olmak çok önemli. Senede 900 bini aşkın konut üretiliyor. Senede 80 milyon metrekareyi aşkın konut inşaatı tamamlanıyor demektir. Bu da ülkenin ne kadar değerli olduğunun kanıtı.” dedi.

Rusya’nın FIFA 2018 Dünya Kupası için önemli yatırımlara yapacağını dile getiren Urfalılar, şunları kaydetti:
“Rusya 12 stadyum için 10 milyar dolar yatırım yapacak, daha evvel bu konuda çok tecrübeli bir firmayız. 35 senedir Türkiye ve dünyanın pek çok yerinde çok güç şartlarda pek çok büyük stadyum inşa ettik. Türkmenistan Olimpiyat Köyü, Sivas Stadyumu, Al diwaniyah -Al Sunbula Stadyumu, Libya 28 Mart Stadyumu, Güngören ve Vodafone Beşiktaş Arena Stadyumlarının inşaatlarında kalıp ve iskelelerimizle yer aldık. Bütün bunlar Rusya’da projelerimizi rahatlıkla yapabileceğimizi anlatıyor.“

İstanbul’da 21 Nisan’da yapılacak Yapı Fuarı’na katılacaklarını da anlatan Serdar Urfalılar, .burada Ar-Ge ürünlerini ortaya koyacaklarını bildirdi. İlaveten son 3 senede Ar-Ge’ye 1,5 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıkladı.