Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi ile ilgili Haziran ayından bu yana Ankara’dan yeni bir teklif almadıklarını, Türkiye’de hükümetin kurulması ile ilgili sorunlar çözülmeden teklifleri almayı beklemediklerini söyledi.

Novak, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, Ankara ile söz konusu proje üzerinde aylar önce görüştüklerini ifade etti. Rusya Enerji Bakanı, “Biz hükümetler arası sözleşme projeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunmuştuk. Ama bu Haziran ayında oldu. Dolayısıyla Türk tarafından daha yeni bir şey henüz ulaşmadı. Bence, Türkiye’de hükümetle ilgili sorun çözülmediği sürece ilgili projeleri almamız çok zor. Koşullar böyle oluştu. Türk meslektaşlarımız ile görüşmelerimiz Türkiye’de seçim dönemi sürecinde de devam ediyor.” dedi.

ANKARA'DAN YANIT BEKLİYORUZ, MUTABAKAT İÇİN TÜRKİYE’YE GİTMEYE HAZIRIZ

Yeni seçim ve olası hükümet değişikliğinin Türkiye’de belirli organize zorlukları oluşturabileceğine işaret eden Novak, “Rusya Türk Akımı’nın ilk hattı ile ilgili hükümetler arası sözleşmeyi imzalamaya hazır. Bunun kısa zamanda olacağına inanıyoruz. Her şey Türk tarafına bağlı. Biz sözleşme projesini Türk tarafına gönderdik ve yanıt bekliyoruz. Türk tarafı projeyi inceliyor... Rusya tarafı olarak, ilk metinde olası görüş ayrılığı konusunda mutabakatın sağlanması için Türkiye’ye her an gitmeye hazırız.” diyerek Ankara’ya mesaj verdi.