Rusya’nın başkenti Moskova’da 9-13 Şubat günlerinde düzenlenecek Prodexpo-2015 Uluslar Arası Gıda Fuarı’na Türkiye dahil 64 ülkeden yaklaşık 2 bin firma katılıyor.

Moskova’da Expochenter’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Rus yetkililer Ukrayna krizinden dolayı Rusya ve Batı arasında yaşanan yaptırım ve ambargo nedeniyle boşalan yerlere yeni yabancı ve yerli üreticiler aramayı amaçladıklarını söyledi.

Fuarla ilgili açıklama yapan Rusya Tarım Bakanı Nikolay Fyodorov, fuara ünlü yerli ve yabancı üreticileri toplamayı hedeflediklerini ifade etti. Rus Bakan, “Burası gıda piyasasının kalkınması ile ilgili güncel sorunları tartışmak, yapıcı görüşmeler ve ortaklık ufuklarının artırılması için verimli bir platform. Eminim ki dünyada oluşan zor durum gıda sektörü temsilcilerinin başarıya yönelik adım atmasına katkı sağlayacak.” dedi.

Toplantıda konuşan Rusya Tarım Bakanlığı Gıda Dairesi Başkan Yardımcısı Vladimir Azarov yaptırımlar nedeniyle Rus piyasasında boşalan yerlere başka yabancı üreticilerin gelmesini teklif etti. Özellikle yerel üreticilere ağırlık vereceklerine de işaret eden Azarov, Rus piyasasında kaliteli ve makul fiyatlı ürünleri görmek istediklerini belirtti. Rus yetkili, “Asya, Güney Amerika ülkeleri üreticileri de gözle görülür şekilde Rusya piyasasında etkin olmaya başladı. Dolayısıyla gıda piyasamız halen yabancı üreticileri çok cezp ediyor.” şeklinde konuştu.