Rusya'nın başkenti Moskova'da ‘Açık İnovasyonlar 2015’ forumu düzenlenecek. Milli Ekonomik Başarılar Sergisi (VDNH) fuar merkezinde düzenlenecek forum çerçevesinde çeşitli etkinlikler de yapılacak. ‘Açık İnovasyonlar’ forumu 28 Ekim – 1 Kasım tarihlerinde arasında yapılacak. 5 sürecek forumda 'Uluslararası Meslek Kongresi' ve herkese açık ‘Teknolojiler Şovu’ ilk kez yapılacak.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç’in başkalığında oluşturulan bir heyet, forumun ve diğer etkinliklerin organizasyon komitesini düzenledi.

Yenilenmiş ‘Açık inovasyonlar’ ; tartışmalar, sunumlar, konferanslar, ustalık sınıfları, workshoplar ve pitchler gibi renkli interaktif formatları ve bilginin tartışmasına önem veren ‘kravatsız’ forum olarak biliniyor.

Forumun devam edeceği 5 gün içerisinde toplantı salonu kilit konuşmacıların sunumlarını yapacakları alan olarak çalışacak. Her gün 3-4 bin kişinin söz konusu etkinliklere katılması bekleniyor.

TEKNOLOJİ ŞOVUNA DÖNÜŞECEK

Moskova’da kültür ve eğlence hayatında önemli bir yer edinen forum, ziyaretçilere küresel teknolojik devrimin yeni malzemeleri, robotik ve oyun endüstrisine kadar kilit eğilimlerini erişilebilir bir biçimde sunacak. ‘Teknolojiler Şovu’nun’ en büyük küresel şirketler ve startup company gibi yaklaşık 200 katılımcısı, teknolojik çözümlerini sunacak.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç ‘Forum bu yıl ilk kez gerçekten açık hale gelecek. Özel akreditasyon almadan her isteyen bilet alıp fuarı ziyaret edebilecek. Etkinlik, bilgisayar oyunlarından, robotik ürünlere kadar farklı alanlarda inovasyonlarla uğraşan herkesin ilgi duyacağı yer olacak. Umarız ki, bu yıl düzenlenen forum uluslararası inovasyon hayatında gerçek bir olay olacak. İlginç konuşmacılar, tecrübe teatisi ve inovasyon faaliyetinde karar verici olan uzmanların katılması söz konusu. Foruma gayri resmi ‘kravatsız’ alan statüsünün verilmesi, ileriye iyi bir adımdır.” dedi.

‘Açık İnovasyonlar’ forumu 2012 yılından itibaren her yıl Moskova’da düzenleniyor. Moskova hükümeti, Rus Nano Teknoloji (Rosnano) şirketi, Rus girişim şirketi, Skolkovo fonu, Vneşekonombank ve Küçük İşletmelerin Bilim ve Teknik Alanlarında Geliştirme Vakfı forumun eş organizatörleridir. Forumun operatörü, St. Peterburg Uluslararası Ekonomi Forumu Vakfı. Önceki yıllarda foruma Rusya Başbakanı, bir çok ülkeden başbakan ve siyasi isimler, küresel şirketlerin temsilcileri ve diğer Rus iş adamları katıldı.