Rusya Tahıl Birliği Başkan Yardımcısı Aleksandr Korbut, tohum üretiminde Türkiye’de yapılan çalışmaların örnek alınması gerektiğini söyledi.

Moskova’da Parlamentskaya gazetesi basın merkezinde Rusya tohum üretimiyle ilgili sorunlara değinen Korbut, Türkiye’de tohumculuk sektöründe yapılan çalışmaları anlattı.

Rusya Tahıl Birliği Başkan Yardımcısı, “Türkiye tecrübesine bakmamız lazım. Türkiye dünyanın en büyük tohum ihracatçılarından biri olmaya başladı. Türkiye’de devletin bu sektöre büyük bir desteği söz konusu değil. Ama orada indirimli kolaylıklar sağlandı. İş dünyasını da böyle yönlendirmek lazım.” dedi.

Rus parlamentosu alt kanadı Duma Enformasyon Politikası Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrey Tumanov, tohumculuk alanının geliştirilmesi için batılı ortaklarla azami derecede işbirliğin artırılmasını istedi.

Rus milletvekili, “Eskiden tohum üretimimiz çok geride kalmıştı. Bugün ise bu alanı geliştirmek ve batılı meslektaşlarımızın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.