Rusya Tarım Kontrol Servisi (Rosselhoznadzor), Rusya’ya getirilen ve üzerlerinde “Türkiye üretimi” yazan sahte etiketli 14 ton meyve ve sebzeyi imha etti.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rosselhoznadzor Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, Tula kentinde 14 ton meyve sebzenin Türkiye’de üretildiğini gösteren sahte etiketlerden dolayı imha edildiğini ifade etti.

Alekseyenko," Aralarında; üzüm, şeftali, elma, nektarin ve domates bulunan toplam 14 ton ürüne Türkiye'de üretildiğine dair sahte sertifika düzenlendiğini tespit ettik. Ürünlerin Yunanistan’dan getirildiğini tespit ettik. Ürünlerin imha edilmesine karar verdik.” dedi.

Rosselhoznadzor üst düzey yetkilisi, 6 Ağustos’tan bu yana üzerinde sahte belgeli yaklaşık 103 ton Türk gıda ürününün imha edildiğine işaret etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in’nın kararıyla 6 Ağustos’tan itibaren Rusya Federasyonu’na sokulmaya çalışılan ambargo uygulanan ülkelerden gelen yasaklı ürünler sınır kapılarında imha ediliyor.

Ukrayna krizi nedeniyle 25 Haziran’da Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay süre ile uzatmasının ardından, Rusya hükümeti de tepki olarak Batılı ülkelere uyguladığı gıda ambargosunu 1 yıl daha uzatmıştı.