Rusya ile iş yapan Türk şirketlerinin en büyük sorunlarından biri olan “Rus şirketleri hakkında bilgi” edinmeye imkan veren dev proje uygulamaya kondu. Artık 19 milyon Rus şirketi ile ilgili her türlü bilgiye Türkçe olarak ulaşma imkanı var. Seldon.Basis platformunun Rusya iş dünyası ile ilgili tüm düşünceleri değiştirmesi bekleniyor.

Rusya’da 19 milyon şirketle ilgili tüm bilgilerin Türkçe olarak yer aldığı Seldonturkiye.com portalı aktif hale geldi. Böylece Rusya’dan potansiyel iş ortakların bulunması ve finansal durumlarının değerlendirilmesi mümkün olacak. İstenilen firma ve bölge hakkında raporlama yapılabiliyor. Rakipleriniz ya da potansiyel iş ortaklarınızın mali ve hukuksal durumlarını görebiliyorsunuz. İstediğiniz firmanın devlet ve ticari kurumlarda yaptığı tüm devlet anlaşma ve ihalelerini görme imkanı da var.

RUSYA PAZARINDA RİSKİ AZALTMANIN YOLU

Rusya iş dünyası ile ilgili dev projenin partnerlerinden Hüseyin Büyükballı, Rusya’da iş yapan firmaların risklerini azaltmaları açısından yeni portalın büyük katkı sağlayacağını söyledi. Site üzerinden Rusya pazarında yeni partnerlerin de bulunabileceğini ifade eden Büyükballı, “Rusya iş dünyası ile ilgili tüm düşüncelerin değişmesini bekliyoruz. Tamamı ile Rusya kanunlarına göre çalışıyoruz. Portalımızda yer alan bilgiler yasal. Rusya’da çalıştığınız, çalışacağınız ortağınız ya da rakiplerinizle ilgili bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Türkçe dahil 10 dilde yayın yapılıyor.” bilgisini verdi.

Rusya’da iş yapan şirketlerin siteye uğramalarını tavsiye eden Büyükballı, “Ön inceleme yaparak risklerinizi azaltabilirsiniz. Kendi sektörünüzle ilgili Rusya’da çalışan şirketleri inceleyebilirsiniz. Tüm bu bilgiler Türk firmalarının verimliliği açısından büyük avantaj oluşturacak.” dedi.

SELDOM.BASİS SEÇMEK İÇİN DÖRT GEREKÇE

Büyükballı yeni portalın iş dünyasına sağlayacağı avantajları da şöyle sıraladı:

1. Tüm firmalar hakkında herşeyi biliyor

Rusya'da bulunan 19 milyon firmanın tamamı sisteme kayıtlı ve açılan yeni firmaların da sisteme girişi yapılıyor. İncelenmek istenen şirketin aktif olup olmadığı, sermayesi, ortaklarının isimleri, ortaklık yapısı, cirosu, adres bilgileri, aynı adresteki diğer firmalar, hakkında devam eden ve sonuçlanmış davalar, katıldığı devlet ihaleleri gibi daha pek çok bilgiye platform sayesinde ulaşılabiliyor. Şirketler hakkındaki bilgiler düzenli olarak güncellendiği için kullanıcılar firmalar hakkındaki en son bilgilere ulaşabiliyor.

2. Çoklu dil seçeneği

Firmalar hakkındaki tüm bilgiler Türkçe dahil 10 farklı dilde sunulduğu için siz ya da çalışanlarınıza rahat bir iş ortamı sunuyor.

3. Kullanışlı, kolay ve her zaman ulaşılabilir

Müthiş tasarımı, kolay anlaşılır web-arayüzü , 'Akıllı dil’ araması ve akıllı telefonlarda kullanımı sayesinde Seldon.Basis internetin olduğu her yerde rahat çalışma ortamı sunan etkili bir çözüm.

4. Tüm bilgiler tek pencerede

Seldon.Basis, bir firmaya ait tüm mali ve hukuki bilgileri tek pencerede toplayan bir platform.