İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan 20 kişilik iş adamı heyeti Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti. Görüşmede karşılıklı işbirliği ve Rusya’da iş yapma olanakları masaya yatırıldı.

RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye RTİB Başkanı Naki Karaaslan, RTİB Yönetim Kurulu üyesi Sabahhatin Yavuz ve diğer iş adamları katıldı.

Moskova Uluslar arası Gıda Fuarı’na çıkarma yaptıklarını söyleyen İstanbul Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Başkan Vekili Ali Kopuz, Rusya’da gıda piyasalarını araştıracaklarını söyledi. Kopuz, “Heyetimizin hepsi gıda sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarından oluşmakta. Et sektöründen, süt sektörüne, kerestecilikten, hububata, çaydan bakliyata kadar çok çeşitli gıda alanlarında faaliyet göstermekte. Rusya büyük pazar. Burada gelecekte nasıl bir yatırım yapabiliriz diye araştırmamızda fayda var. Bazı kulaktan dolma bilgilere göre son yaşanan siyasi ve ekonomik olaylar nedeniyle sözde Rusya mağazaları bomboş. Oysa gezdik dolaştık, öyle bir şey yok. Mağazalar ürünlerle dolu ve hem de güzel ambalajlarla.” dedi.

RTİB Başkanı Karaaslan, “Ne yazık ki bu bilgiler olumsuzluklar oluşturuyor. Buraya gelmek isteyen iş dünyası için yanlış tablo oluşturuyor. Rusya piyasasının doğru analiz edilmesi şart. Biz RTİB olarak buraya gelen Türk iş adamlarına bunları anlattık. Uzun vadeli plan ve stratejiler yapılması gerektiğini vurguladık. RTİB ailesi olarak bu konuda size elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Karaaslan ve RTİB Yönetim Kurulu Sabahhatin Yavuz konuk Türk iş adamlarının olası yatırım ve Rusya piyasası ile ilgili çeşitli sorularını yanıtladı.

Görüşme sonunda İstanbul iş dünyası temsilcileri RTİB Başkanı Karaaslan’a hediye ve plaket sundu.