Rusya ve Azerbaycan arasında bireysel para transferleri miktarı 2015 yılının ikinci çeyreğinde 225 milyon dolar olarak açıklandı. Geçen yılın aynı dönemine göre ise bu rakamın yüzde 39.68 oranında azaldığı belirtildi.

Rusya Merkez Bankası'nın verilerine göre Rusya’dan Azerbaycan’a yapılan bireysel para transferlerinde ikinci çeyrekte 190 milyon dolar hacme kadar ulaşıldı. Ancak geçen yılın rakamlarına bakıldığında yüzde 43,11 oranında azalma gözüküyor. Bu yıl ortalama transfer miktarının işlem başına 519 dolar olduğu belirtiliyor. Geçen yıl ise ikinci çeyrekte Rusya’dan Azerbaycan’a yapılan para transferleri 334 milyon dolar ve işlem başına ortalama hacim de 654 dolar olarak gerçekleşmişti.

2015 yılının ikinci çeyreğinde yapılan transfer yüzde 10,26 oranında azalarak 35 milyon dolarda kaldı. Ortalama işlem başına hacim ise 568 dolar. Geçen yıl aynı dönemde transferler 39 milyon dolar, ortalama tekil işlem miktarı ise 689 dolar olarak gerçekleşmişti.

Rusya Federasyonu, BDT ülkeleri arasında Azerbaycan ile en çok ticaret cirosuna sahip olan ülke. Rusya’nın Azerbaycan'ın ticaret cirosundakı payı yüzde 50. Rusya, diğer BDT ülkeleri ile kıyaslandığında Azerbaycan'ın özellikle tarım ürünleri için önemli bir pazar olarak öne çıkıyor.