Alman Enerji devi RWE, alanında devrim niteliğinde bir yeniliğe imza attı. Almanya’nın en büyük ikinci enerji şirketi olan RWE, Münsterland Bölgesi’nde İbbenbüren Kasabası’na kurduğu yeni fabrikada güneş ve rüzgar enerjisinden elde edilen elektrik enerjisini depolayabilecek.

Pilot proje olarak düşünülen fabrikada elektrik hidrojene dönüştürülecek. Depolanabilen hidrojen gazı ihtiyaç halinde kurulan bir santralde tekrar elektrik enerjisine dönüştürülebilecek.

Yenilikten memnuniyetini dile getiren Kuzey Ren Vestfalye (KRV) Ekonomi Bakanı Garrelt Duin “Bu yöntem enerjinin dönüşmesinde merkezi bir rol oynayacak.” şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi rüzgar ve güneş enerjisi üretiminde en büyük problemlerden birisi de üretimin hava şartları sebebiyle istikrarsız olmasıydı. Bu enerji kaynaklarının yaygınlaşması ise elektrik enerjisinin depolanabilmesi teknolojisinin varlığına bağlı idi. Bu konuda çokça araştırmaların yapıldığı bilinen bir gerçek. Rakiplerine rağmen RWE tarafından kurulan bu fabrikadaki yöntemin başarılı olacağına inanılıyor.