Yıllık enflayonu 19,89 olarak açıklayan ve siyasilerin ve vatandaşların çok büyük tepkisini alan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ile ilgili Sabah Gazetesinde çıkan haber ''yok artık'' dedirtti. Gazete TÜİK için ''uluslararası denetim ile de güvenirliği ve yüksek performansı bir kez daha kanıtlanmış oldu'' ifadelerini kullandı.

Habere göre .Dünya Bankası, küresel çapta 174 ülkenin istatistiklerini kullanarak, yine ülkelerin istatistiksel veri kullanımı konusundaki performanslarını ölçmek önemli bir endeks geliştirdi. İstatistiksel Performans Endeksi (SPI) adı verilen bu endeksi kamuoyu erişimine Dünya Bankası'nın yeni sisteminde, Türkiye'nin performansı dikkatlerden kaçmadı.

Gazete Türkiye'ni "Veri kullanımı, veri hizmetleri, veri ürünü, veri kaynağı ve veri altyapısı başlıkları altında, ülkelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin tutarlılığını ölçen endekste, en üst dilimde yer aldığını" iddia etti.

Gazetenin ''Bu endeks ile beraber Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) uluslararası denetim ile de güvenirliği ve yüksek performansı bir kez daha kanıtlanmış oldu." ifadelerini kullanması ise tepkilere neden oldu