Vatandaşların Bank Asya’ya olan desteği bugün soğuk havaya rağmen devam etti. Bankaya destek için gelen vatandaşlardan Özgür Demirci, "Sadece Bank Asya için değil ülkemize destek için buradayız." dedi.

Bankanın Ümraniye’deki genel müdürlük binası önünde toplanan vatandaşlar, bankaya olan desteklerinin devam edeceğini söyledi.

"Biz ülkemizin sevdalısıyız" diyenlerden Özgür Demirci, "Biz burada, Bank Asya için değil, dershane için değil, okul için değil, bunlar için burada değiliz biz. Biz ülkemizin sevdalısıyız, ülkemiz için buradayız. İnsanın yegane gayesi ülkeler fethetmek olmamalı, insanın yegane gayesi bu ülkenin reis-i cumhuru olmak olmamalı, insanın yegane gayesi bu ülkenin başbakanı olmak olmamalı. İnsanın yegane gayesi Allah'ın rızasını kazanmak olmalı. Bizim buraya geliş gayemiz bu, Allah'ın rızasını kazanmak. Dünya tarihine baktığımızda bir zulmeden olmuş bir de zulme uğrayan bir kesim olmuş. Kimin zulme uğradığı, kimin zulmettiği zaten ortada. İnşallah biz dua ediyoruz. Ülkemizin, vatanımızın salahiyeti için, geleceği için, insanlık izin bizim duamız bu doğrultuda.” şeklinde konuştu.

Bankaya desteğe gelen vatandaşlardan Behçet İnan ise "Bu banka Anadolu insanının helal parasıyla kurulmuş bir banka. Senelerdir de bütün Türkiye'ye hizmet eden bir banka. Fakat birilerinin battı zaten demesiyle batmayacak bir banka. Dolayısıyla bu bankanın ödenmiş sermayesi 900 milyon liradan biranda 1 milyar 125 milyon liraya çıkmış bir banka. Nasıl batmış oluyor? Bakıyorsunuz tahtada ismi siliniyor, açıldıktan sonra tekrar tavan yapıyor, kapatıyorlar daha üstüne gidiyorlar bir daha tavan yapıyor. Baktılar ki cıva gibi bir banka, nereden bulursa fışkırıp çıkıyor, en sonunda dediler ki buraya bari el koyalım başka çare yok. Radyosu 17, 35'e çıkmış, Türkiye'de ilk 3'e girmiş bur banka battı diyorlar. Bu banka batması, fakat birilerine batıyor." ifadelerini kullandı.

Bankaya desteklerini sürdüreceklerini ifade eden vatandaşlar daha sonra dağıldı.