Gaziantep Ufuk Sağlık Sen İl Temsilcisi Mehmet Şahin, sağlık hizmeti veren çalışanların yıpranma payı sorununun çözülemediğini söyledi. Şahin, “Biliniz ki bunun sadece seçim öncesi rant malzemesi haline getirilmesi, bizi daha da çok yıpratmaktadır. Unutmayın ki biz, sizin oy pusulanız değiliz.” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı'yla ilgili basın açıklaması yapan Şahin, mesleğin sorunlarına değindi. Kronikleşen sıkıntılarından söz eden Şahin, “Yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması, sağlık personeline uygulanan şiddet, çalışanlarımızın ve mesleklerinin itibarsızlaştırılması, rekabetten ve adaletten uzak ötekileştiren bir terfi sistemi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının kapsamlarının dar olması, sağlık hizmetlerinde taşeronlaşma, adaletsiz döner sermaye dağılımı, aile sağlığı çalışanlarına zorunlu nöbet dayatması, riskli birimlerin yeniden tanımlanmaması, gördüğümüzü aratan promosyon anlaşmaları, sağlık personelinin çocuklarının sağlıklı büyüyeceği kreş sisteminin olmaması, ek zam taleplerinin karşılanmaması gibi birçok sorunu halledememişken, günün kutlanılması zannederim samimi olmayacaktır.” dedi.

Şahin, şunları söyledi: “Sağlık hizmetleri ölçüsünde görev yapan tüm meslek çalışanları, fiili hizmet farkı alırken, yıllardan beri hizmet kolumuzun kanayan yarası olan yıpranma payı sorunu neden çözülememektedir. Biliniz ki bunun sadece seçim öncesi rant malzemesi haline getirilmesi, bizi daha da çok yıpratmaktadır. Unutmayın ki biz, sizin oy pusulanız değiliz.”

'ÖTEKİLEŞTİRMEDEN UZAK BİR TERFİ SİSTEMİ BEKLİYORUZ'

Şahin, terfi sistemine eleştirilerini şu şekilde yöneltti: “Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardaki diğer yönetim ve uzmanlık kadrolarını da kapsayacak şekilde, hizmet kolunun ancak binde birlik kısmını değil, tamamını içine alan rekabetçi, adaletli, tarafgirlikten ve ötekileştirmeden uzak bir terfi sistemi bekliyoruz. Sektörümüz kâr aracı olarak kullanılmaması gereken hassas bir kamu hizmet alanıdır. Biliyoruz ki ekonomik dengeler gözetilmeli ancak bu özverili bir şekilde hizmet sunmaya çalışan sağlık personelinin taşeronlaşmasıyla olmamalıdır.”