Türk Hava Yolları (THY) uçaklarından hurdaya ayrılan Airbus A340 tipi yolcu uçağı, sahibinden 170 bin dolara satılığa çıkarıldı. Dekor amaçlı satılacak uçağın motor ve elektronik parçaları teknik personel tarafından sökülmeye başlandı.

Hurdaya ayrılan THY uçağı parçaları söküldükten sonra sahibinden satılığa çıkarıldı. Bir internet sitesi üzerinden konulan ilanda “Uçak uçuş ömrünü doldurmuş sadece dekor amaçlıdır. Motorlar ve elektronik cihazlar hariç verilecektir. Motor kapakları üzerinde olacak.” denildi.

İlan sahibi Gökçe Boztepe, bu zamana kadar 8 uçağın alım satımını yaptıklarını söyledi. Satılığa çıkan uçağın THY'nin ömrünü tamamlamış uçaklarından olduğunu belirten Boztepe, uçakları almak için 2 kişinin iletişime geçtiğini dile getirdi. Samsun ve Zonguldak'tan aradıklarını aktaran Boztepe, “Uçağın satışının ardından müşteriye teslim edeceğimiz yere demont olarak götüreceğiz. Daha sonra orada da tekrar monte edeceğiz. Bu çok hassas bir konudur. Mühendislerimiz ve teknisyenlerimiz uçağın bağlantı noktalarındaki pimleri tek tek sökerek bu işlemi yapmaktadır." dedi.