Atatürk Havalimanı apronunda bulunan ve uçuştan çekilen Airbus 300 tipi hurda uçak 190 bin Euro’ya bir ilan sitesi aracılığıyla satışa çıkarıldı. İlanda uçağın restorana çevrilebileceği bilgisi paylaşılıyor.

Atatürk Havalimanı’nda haciz ve uçuş özelliğini kaybetmesinden dolayı büyük ve küçük gövdeli uçaklar bulunuyor. Uçuş ömürlerini tamamlayan bu uçaklar, uzun süredir devam eden davalar nedeniyle apron dışına da çıkartılamıyor. Bu hurda uçaklardan bazıları artık bir süre önce sivilleşen apron kısmında bulunuyor.

HURDASI 190 BİN EURO

Hurda uçaklardan biri ilanla satışa çıkarıldı. Airbus 300 tipi hurda bir uçak 190 bin Euro’ya bir ilan sitesi aracılığıyla satılıyor. İlanda uçağın restorana çevrilebileceği bilgisi paylaşılıyor.

İlanın detaylarında ise şu bilgi yer aldı: “Yurtdışında sıklıkla karşılaşılan bir olay, ülkemizde yaşanıyor. Airbus A300 tipi hurda uçak satılıyor. 1982 yapımı uçağın içerisinde maalesef motorları yok. Uçuş görevinden ayrılan uçak, daha sonra hurdaya çıkmış. Çift koridoru bulunan A300, 350 kişi yolcu taşıyabilme kapasitesine sahip. Yani olası bir alıcı bu uçağı, restorana çevirebilir. Hurda uçağın şu an Yeşilköy Havaalanı’nda bulunduğu belirtiliyor. Alıcıya da uçak buradan teslim edilecek.”