Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Şahingöz, Bozok Üniversitesi'ni bilgi üreten ve ürettiği bilgiyle Yozgat’ı Türkiye’yi ve dünyayı aydınlatan kurum haline getireceklerini söyledi.

BÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Şahingöz, bir alışveriş merkezinin toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, rektör adayı olduğunu açıkladı. Üniversitede 17 yılını doldurduğunu ve üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar geçirmiş olduğu bütün süreçlerde yer aldığını belirten Şahingöz, bu süre zarfında bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, eğitim fakültesi kurucu dekanlığı görevlerini yürüttüğünü kaydetti. Şahingöz, "Halen Fen- Edebiyat Fakültesi dekanlığı görevini yürütmekteyim. Bir başka değişle 17 yıldır üniversiteme hem akademik, hem de idari anlamda bütün gücümle hizmet etmeye çalıştım. Gelinen son nokta itibariyle, bütün bu deneyimlerimin ışığı altında rektör adayı olmaya karar verdim." dedi.

Üniversitelerin gençlerin ve ülkelerin geleceğini belirleyen önemli kurumlar olduğunu söyleyen Şahingöz, "Üniversiteler araştırma, öğrenme, öğretme, bilgi üretme sorumluluklarını yerine getirebilmesi ve sahip olduğu evrensel ışığıyla tüm dünyayı aydınlatabilmesi ancak özgür ve paylaşımcı bir idari yapıya sahip olmasına bağlıdır. Bu önemli sorumluluklar tüm üniversite çalışanlarıyla ortak bir zeminde buluşabilen bir yönetim anlayışıyla yerine getirilebilir. BÜ'yü bilgi üreten ve ürettiği bilgiyle Yozgat’ı Türkiye’yi aynı zamanda da dünyayı aydınlatan bir kurum haline getirmek hepimizin ortak hedefidir. Üniversitemizin bilimsel arenada ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görmesi, başarılı bir gelişme ve yenilenme süreciyle sağlanabilir. Bu sürece katkı sağlamak amacıyla 2015-2019 dönemi için rektör adayı olmaya karar verdim. Bugüne kadar yürütmüş olduğum idari ve akademik görevlerimde, edindiğim bilgi ve kazandığım deneyimlerin verdiği güven ve sorumluluk anlayışı çerçevesinde tarafsızlık, dürüstlük, şeffaflık, adalet, liyakat ve katılımcılık yönetim anlayışımın temel ilkeleri olacaktır." ifadelerini kullandı.