Sakarya Nehri doğusunda kalan 10 bin dönüm arazi için yapılan sulama hattı devreye girdi. Projeyle bölgeye yılda 30 milyon metreküp su ulaştırılacak.

Sakarya'da Doğu Bölge Sulama Projesi ile 10 bin dönümlük tarım arazisine su verilmeye başlandı. Sulamadan 11 mahalle faydalanacak. Projenin, Sakarya Nehri doğusunda kalan araziler için büyük önem taşıdığını söyleyen Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Bölgede yaşayan hemşerilerimizin talebi doğrultusunda geçtiğimiz aylarda devreye aldığımız hattan su vermeye başladık. Tarım arazilerinde önemli bir verim artışı sağlayacak projemizden 11 mahallemiz faydalanacak. Bu proje 10 bin dönümlük arazi için can suyu olacak" dedi.

Hayata geçirilen yatırımın tarım arazilerine yılda 30 milyon metreküp su ulaştıracak kapasitede olduğunu belirten Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Nehri üzerinde kurulan hidroelektrik santralinin bölge için de önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Nehrin doğusunda kalan araziler için tarımsal sulama projesi hazırladıklarını anlatan Keleş, "Bin 200 metrelik hattımızı devreye almıştık. Hattan arazilere su vermeye başladık. Projemizle bölgeye yılda 30 milyon metreküp su ulaştırılabilecek." diye konuştu.