Türkiye'nin en büyük nehirleri arasında yer alan Sakarya Nehri üzerinde faaliyete geçirilen hidroelektrik santrali iki yılda 56 milyon kilovat elektrik üretti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) Sakarya Nehri üzerinde yaptığı hidroelektrik santralinde elektrik üretilmi 2013 yılının temmuz ayında başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yerel yönetimler tarafından inşa edilen ilk hidroelektrik santrali olan ADASU HES’te elektrik üretiminin devam ettiğini belirtti. Yaklaşık iki yıldır faaliyette olan tesislerde 56 milyon kilovat enerji üretildiğini açıklayan Toçoğlu, "Türkiye’ye örnek olan nehir tipi hidroelektrik santralimiz yaklaşık 2 yıldır şehrimiz için enerji üretmeye devam ediyor. Bu süreçte santralimizde 56 milyon kilovat elektrik üretimi gerçekleşti. Bu üretimin toplam değeri 10 milyon lira. ADASU HES ile şehrimiz iki yılda 10 milyon kazandı." dedi.

Yaklaşık iki yıldır ADASU HES ile düşen enerji maliyetlerinin yatırımlara aktarıldığını kaydeden Toçoğlu, açıklamasında şunları ifade etti: "Şehrimiz büyük bir enerji tüketicisiyken hamdolsun enerji üretimi konusunda da önemli bir mesafe katetti. Hayata geçirdiğimiz yatırımla artık enerji üreten bir Sakarya var. Enerji maliyetinde gerçekleştirdiğimiz tasarrufu yatırımlarımıza aktarıyoruz. Tamamen çevreci ADASU HES ile Sakarya kazanıyor."