Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde alternatif ürün olarak salatalık eken Haki Tanırverdi, fiyatların dip seviyeleri görmesi nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını belirterek, “1 kilogram salatalık, 1 bardak çay bile etmiyor” dedi. 
İlçeye bağlı Izgın Mahallesi’nde çiftçilik yapan Haki Tanrıverdi (36), Kızılyazı mevkisindeki arazisine büyük umutlarla salatalık ekti. Salatalıkları yetiştirmek için ciddi emek veren ve masraf eden Tanrıverdi, ürünü para etmeyince ne yapacağını şaşırdı. Tarlasından günlük 1 ton salatalık topladığını belirten Tanrıverdi, ürününe alıcı bulamadığından dert yandı.
Tarladan salatalık toplatmak için günlük işçi giderleri ile birlikte 600 lira harcadığını ifade eden Tanrıverdi, “Bu yıl alternatif ürün olarak tarlamıza salatalık ekimi yaptık. Bu ürünü ekerken çok umutluyduk. Toplamda 70 ton ürün elde etmeyi hesaplıyorduk. İlk hasada başladığımız günlerde fiyat konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamıştık. Elde ettiğimiz ürün az olsa da fiyatın iyi olmasıyla günü kurtarabiliyorduk. Ancak şimdi salatalığa alıcı bulmakta zorlanıyoruz. Kilogram fiyatı 50 kuruşa kadar düştü. Bu rakamlara bile alıcı bulsak ona sevineceğiz. Toplatmak için ve taşımak için harcadığımız para günlük 600 lira. Tarladan günlük 1 ton salatalık topluyoruz karşılığında aldığımız para 500 lira. 1 kilogram salatalık, 1 bardak çaydan ucuz şuanda. Yani kar etmek şöyle dursun; ürünü toplamak için cebimizden harcıyoruz. Para etmediği için kimse tarlaya uğramıyor” diye konuştu.
Bu fiyatlarla tarladan ürün toplamanın bir anlamı kalmadığını kaydeden Tanrıverdi, “Çok zor duruma düştük. Şuanda ürünü toplamakla toplamamak arasında kararsız kaldık. Toplasak, işçinin masrafını karşılamıyor. Toplamasak aylarca emek verdiğimiz ürün tarlada zayi olup gidecek. Buna da gönlümüz razı gelmiyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Bin bir umutla ektiğimiz ürünümüze mi yanalım ettiğimiz masrafa mı yanalım bilmiyoruz. Zararımız çok büyük. Bu sıkıntıdan kurtulmanın yollarını arıyoruz” ifadelerini kullandı.