Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programda Sami Kervancıoğlu "Dondurma ve Tatlı Dünyasında Bir Başarı Öyküsü" nü öğrencilerle paylaştı.

Açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız, çağdaş üniversitelerin sadece mesleki eğitimin görüldüğü yerler değil aynı zamanda kişisel gelişime katkı sunan eğitim kurumları da olduğunu belirterek, kariyer planlamasının öğrencilerin son sınıfa geldiğinde değil üniversiteye başlarken yapmaları gerektiğini vurguladı.  Prof. Dr. Kaygısız “Bugün Kariyer Günü etkinliğine katılarak bizleri onurlandıran Sami Kervancıoğlu'na teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin öğrencilerimizin kariyer planlamasına katkı sağlamasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle iş hayatının zorluklarını ve sırlarını paylaşan Sami Kervancıoğlu, iş hayatında başarılı olmaları için bazı önerilerde bulundu. Gıda sektöründe başarısını kanıtlamış bir isim olan Kervancıoğlu “Başarılı olmamın en önemli sırrı yaptığım işi sevmek oldu.” diyerek  sektöre çırak olarak başladığı ilk dönemlerdeki zorluklardan bahsedip bugünkü teknolojinin büyük bir nimet olduğunu" ifade etti.

GÜNLÜK 45 TON DONDURMA ÜRETİYORUZ

Kervancıoğlu, mesleğini aşk ve şevle yaptığını ifade ederek o dönemdeki zor şartlarda günlük 15 kilogram dondurma ürettiklerini kaydetti. Daha sonraki dönemlerde teknolojiyi yakından takip ederek kurdukları tesislerde bugün  günlük 45 ton dondurma ürettiklerini ve dünyanın farklı ülkelerine ulaştıklarını belirten Kervancıoğlu şöyle konuştu: “Bu süreçte teknolojiyi takip ederek günlük üretimimizi artırmak için büyük gayret gösterdik. Böylece günlük 45 ton üretim hedefimiz oldu. Maraş dondurması piyasada yüzde 5 lere hitap ediyor, yüzde 95 oranında ise diğer yabancı markalar hitap ediyor. Bu nedenle Kervan ailesi olarak üretimimizi günlük 45 tondan 60 tona çıkarmayı hedefliyoruz.”

KSÜ ÖĞRENCİLERİNE DONDURMA YÜZDE 15 İNDİRİMLİ

Kervancıoğlu, gelen talep üzerine KSÜ öğrencilerine Kervan Pastanelerinde dondurma satışlarında yüzde 15 indirim uygulanacağını müjdeledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, bir değerlendirme konuşması yaparak şunları söyledi: “Burada bir başarı öyküsü dinledik. 14 yıl önce gayret, azim ve samimiyetle çalışmanın sonucu büyüyen bir markaya şahit olduk. Yapılan yatırımlarla dünyanın çeşitli yerlerinde Türk insanını ve kültürünü tanıtmak büyük bir görevi üstlenmiş bulunuyorlar. Bize aktarmış oldukları değerli bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Programa akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın sonunda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız, Sami Kervancıoğlu'na teşekkür ederek plaket takdim etti.