Süper Lig Şampiyonu olan ve Türkiye Kupası‘nı alan Galatasaray‘ın formalarına rağbet artıyor. Sarı-kırmızılı takımın, şu aşamada ilave 100 bin forma satabileceği ve satış gelirini 9 ila 12 milyon lira arttırabileceği tahmin ediiliyor.


Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nda 77 puanla şampiyonluğu elde eden, Bursaspor‘u yenerek Ziraat Türkiye Kupası‘nı kaldıran Galatasaray’ın taraftarı mutlu. Takımın başarıların hemen ardından caddeleri dolduran taraftar, bu aralar lisanslı ürünlerin satışa sunulduğu GStore’un dükkânlarına akın ediyor. Fiyatı 50 liradan başlayan 120 lirayı bulan formalara talep tırmanıyor. Şampiyonluğun forma satışlarında rolünü Cihan’a yorumlayan Futbol ekonomisti Tuğrul Akşar, sarı-kırmızılı takımın maddi anlamda iyi ve olumlu bir döneme girdiğini vurguluyor. Maç ve taraftar formalarına ilginin önemli oranda artacağını dile getiren Akşar, “Şampiyonluk satışı nedeniyle Galatasaray’ın ekstra 75 ila 100 bin forma satışı yapmasını tahmin etmekteyim. Bunun da Galatarasay’a satış geliri olarak 9 ila 12 milyon lira ekstra katkı sunacağı kanaatindeyim.” diyor.


20. şampiyonluğu ile 4. yıldızı almaya layık görülen Aslan’ın yeni formaları da merak ediliyor.

ASLAN’A ŞAMPİYONLAR LİGİ VE SÜPER LİG’DEN 184,5 MİLYON LİRA GELECEK


Şampiyonluk, Galatasaray’a forma ve tişört gelirlerinin yanında Şampiyonlar Ligi’nden de para getirecek. Takım adeta ihya olacak. Tuğrul Akşar‘ın açıklamalarına göre sarı-kırmızılıların gerek Şampiyonlar Ligi’nden gerek Spor Toto Süper Lig havuzundan elde edeceği gelir 184,5 milyon lirayı bulacak. Aslan‘ın Şampiyonlar Ligi’ne tek başına kalması halinde 25 milyon Euro gelir elde edeceğini anlatan Akşar, “Grupları başarı ile tamamladığı takdirde Galatasaray’ın geliri 28,5 milyon Euro’yu bulacak. Çeyrek final oynadığı takdirde de Şampiyonlar Ligi havuzundan alacağı maksimum para 32 milyon Euro’yu bulabilecek.” ifadelerini kullanıyor.


Akşar, “ şöyle devam ediyor:

“Bu tutarı kurdan liraya çevirecek olursak, yaklaşık 95 milyon lira yapıyor. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne tek başına girerse, Buna 89,5 milyon lira Süper Lig havuz gelirini de eklediğinizde Galatasaray'ın toplam geliri 184,5 milyon liraya erişmiş olacak. Bu tutarda artı ve eksi yönde yüzde 10 bir sapma olabilir. “