TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 174 firmanın katıldığı İnşaat Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılışa katılan Samsun Valisi İbrahin Şahin, fuarların açıldığı bölgelere büyük ekonomik canlılık getirdiğini söyledi.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan Samsun İnşaat Fuarı, 2-5 Nisan tarihleri arasında açık kalacak. Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan fuarın açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve sektör temsilcileri katıldı. Fuarın ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyleyen TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Gene Müdürü İlhan Ersözlü, "2-5 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan fuarımız bölgenin en büyük, en önemli, en kapsamlı fuarı konumunda." dedi. TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde bölge için, ülke ekonomisi için çok önem arz ettiğini söyleyen Ersözlü, "Samsun İnşaat Fuarı'nı açtık. 2-5 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan fuarımız bölgenin en büyük, en önemli, en kapsamlı fuarı konumunda. İlk gün itibari ile gayet iyi bir katılım var. Şehir dışından, ülke dışından katılımcılarımız var. Özellikle İran, Irak, Suriye, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Gürcistan gibi ülkelerden heyetlerimiz var. Burada katılan firmalarla görüşmeler yapıp, ikili iş bağlantıları kuruyorlar. Ayrıca şuanda 40'a yakın ilden de fuar alanımıza otobüs seferlerimiz var." dedi. Ersözlü ilk yıl olmasına rağmen fuara katılımın iyi olduğunu, fuarın 5 Nisan tarihine kadar devam edeceğini dile getirdi.

Açılışa katlan Samsun Valisi İbrahim Şahin, açılan fuarın inşaat sektörüne bir ivme kazandırmasını beklediklerini dile getirerek, fuarın faydalı geçmesi temennisinde bulundu. Vali Şahin, "Tabi fuarcılık öyle bir sene iki sene içinde gelişen şeyler değil. Mesela Amerika'yı inceleyin oyuncak fuarı bile 112 yıllık. Newyork'a bakın 115 yıllık geçmişleri var. 150 yıllık fuarlar var. Almanya'ya bakın fuarcılıkta öne çıkmış bir ülke. Fuarlardan neredeyse Türkiye'nin dövizi kadar döviz kazanıyorlar. Onu için bunları biz mutlak surette benimseyeceğiz. Samsun fuarcılıkta Türkiye'de en önemli bir iki şehirden biri. Onun için fuarcılık anlayışına Samsun yabancı bir şehir değil. Ama bir kopukluk olmuş belki. Bir de eski fuarları panayırcılık mantığından kurtarıp günümüz fuarcılık anlayışına getirmek lazım." dedi.
Kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindekiler, fuarı gezip stantlarda incelemelerde bulundu.