Türkiye’deki 40 oda ve borsa ile birlikte akredite olmak için değerlendirmeye alınan Samsun Ticaret Borsası, yapılan denetimler sonucu üstün başarı gösterip, en yüksek ikinci puanı alarak 'Beş Yıldızlı' oda, borsalar arasındaki yerini aldı.

Samsun Ticaret Odası Başkanı Sinan Çakır, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) konferans salonunda düzenlenen 10. Dönem Oda-Borsa Akreditasyon Sertifika Töreni'nde akreditasyon belgesini aldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde yapılan törene Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Meclis Başkanı Ahmet Takış, Genel Sekreter Ahmet Aliyazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı G. Şengül Yılmaz ve Akreditasyon Sorumlusu Elif Mercan Ünyeli katıldı.

Hisarcıklıoğlu'ndan akreditasyon belgesini alan Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, “2013 yılından itibaren ivmelenen ve bu yıl itibariyle etkilerini iyice hissettiğimiz, sürekli değişen, gelişen ve hizmet odaklı anlayışın hakim olduğu bir döneme geçtik. Bu dönemde tarım, gıda, hayvancılık sektöründe ticari faaliyette bulunan üyelerimize, kaliteli hizmeti en hızlı şekilde vermeyi, üye memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı ve sürekli iyileştirmeyi kendimize amaç edindik. Bu çalışmalarımız meyvesini verdi.” dedi.

TOBB’un üyeye beş yıldızlı hizmet vermeyi amaç edinerek geliştirdiği ve sürekli iyileştirdiği Akreditasyon sistemine dahil olduklarını söyleyen Çakır, "Geçen yıl gerçekleştirilen denetimlerde borsamız üstün bir başarı gerçekleştirerek, en yüksek ikinci puanı alan oda borsa oldu. Gösterilen bu başarının haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

“BU ÜSTÜN BAŞARIYLA YETİNMEYECEĞİZ”

Bu belgenin, borsanın idari anlamda gelişmiş kurumsal yapısı, fiziksel anlamda modern cihaz ve ekipmanlarla donatılmış laboratuvarı, yakın bir tarihte faaliyete geçecek ürün satış salonu ve sürekli eğitime tabi tutularak kendini geliştiren personelin getirisi olduğunu ifade eden Çakır, "Ancak biz bu üstün başarıyla yetinmeyeceğiz. Üyelerinin tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan, sürekli hizmet çeşit ve kalitesini arttıran, geçmişte olduğu gibi bu günde bölgemizde-ülkemizde yapılan proje ve faaliyetlere öncülük eden, ulusal ve uluslararası camia ile ilişki ve işbirliğini geliştirmiş örnek gösterilen saygın ve etkin bir kurum olma yolunda sürekli çalışacağız ve daha üst basamaklara tırmanacağız." diyerek, kaliteli hizmet vermenin çıtasını yükselteceklerini dile getirdi.