KOSGEB tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, “KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri” için başvuruların başladığını belirten Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, tüm girişimci ve KOBİ’leri organizasyona katılmaya davet etti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOSGEB'in, KOBİ'lerin rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik bu yıl dördüncüsünü düzenlediği "KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri" 2015 yılı programına başvuruların başladığını duyurdu. Hedeflerinin en üst seviyede katılım sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Murzioğlu, “Bilindiği üzere, başarılı KOBİ ve girişimcilerimizin kamuoyuna tanıtılması, ülkemiz ekonomisine yaptıkları katkının göz önüne serilmesi, cesaretlendirilmesi ve potansiyellerinin ortaya çıkarılması amacıyla her yıl KOSGEB tarafından böyle bir organizasyon düzenlenmektedir. Samsunlu girişimcilerimizi ve KOBİ’lerimizi bu organizasyona katılmasını bekliyorum. Çünkü kentimizde oldukça başarılı girişimcimiz mevcut.” dedi.

3 ANA VE 8 ALT KATEGORİDE ÖDÜL VERİLECEK

KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri başvurularının 15 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini hatırlatan Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “KOBİ tanıtımına giren her düzeyde işletme bu organizasyona müracaat edebilir. Bu yılki KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri; ‘Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü’, ‘Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri’ ve ‘Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri’ olmak üzere üç ana ve sekiz alt kategoride verilecek. Başvuran KOBİ ve girişimciler Değerlendirme Komisyonları marifeti ile değerlendirilecek. Başarılı olanlar ise, KOSGEB’in yılın başarılı işletmesi logosunu bir yıl kullanma hakkına sahip olacak. Organizasyonlara katılmak isteyenler KOSGEB veri tabanına kayıtlı olup, başvurular KOSGEB kullanıcı adı ve şifreleri ile internet adresi üzerinden online olarak yapılabilecek. KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmayan firmalar öncelikle www.kosgeb.gov.tr adresinden kayıt olacaklardır. Daha sonra KOBİ bilgi beyannamesini doldurup ödül başvurusu yapabileceklerdir. Başvurular sistem üzerinden yapıldığı için herhangi bir evrak istenmemektedir." diye konuştu.