Güney Kore’nin elektronik devi Samsung’un ikinci çeyrekte yaklaşık 6 milyar dolar net kâr elde ettiği bildirildi.

Temmuz ayının sonlarına doğru tüm dünyadaki dev şirketlerin 2015 yılı ikinci çeyrekteki kârları açıklanmaya başlandı. Bugün ikinci çeyrekteki rakamlarını açıklayan Güney Kore’nin teknoloji devi Samsung Electronics, 41 milyar 465 milyon dolar gelir elde ettiğini, bunun 5 milyar 894 milyon dolarının ise net kâr olduğunu duyurdu. Samsung’un bir önceki çeyreğe göre 1,5 milyar dolar daha fazla gelir ettiği belirtildi. Bir önceki çeyreğe göre 800 milyon dolar kadar daha fazla kâr elde eden Samsung’un 2014 yılı ikinci çeyreğine göre gerilediği kaydedildi. Samsung’un geçen sene bu dönemde 44 milyar dolar gelir elde edip, 6 milyar dolardan fazla net kârı olmuştu.

Akıllı telefon ve tablet ürünlerinden ümitli olan Samsung’un bu alanda 3 milyar dolarlık hedefini yakalayamayarak, 2,3 milyar dolar net kâr elde ettiği bildirildi. Bu çeyrekte 89 milyon cep telefonu ve 8 milyon tablet satan Samsung’un artık akıllı telefon ve tablet pazarında doğal sınırlarına ulaştığı yorumları yapıldı.

SAMSUNG’UN YÜZÜNÜ YARI İLETKENLER GÜLDÜRDÜ

Yine bu senenin ikinci çeyreğinde 5 yıl aradan sonra Samsung yarı iletkenler pazarında kendi rekorunu kırmış oldu.

Toplamda yarı iletkenlerde 3 milyar dolar net kâr elde ettiği bildirilen Samsung’un yılın ikinci çeyreğinde, 10 milyar dolar gelir kazandığı aktarıldı.