Emiroğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliğiyle KMTSO'de düzenlenen ''Ar-Ge İnovasyon Destekleri Bilgi Günü'' toplantısında, ekonomisini ve rekabet stratejisini bilgi ekonomisine dayandıran ülkelerin, mevcut kurumsal yapılarını bilim, teknoloji ve bilişim odağına göre yeniden düzenlediğini belirtti.
     Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmesi için Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerini daha yoğun sürdürmesi gerektiğini ifade eden Emiroğlu, son yıllarda ülkede yenilik ve Ar-Ge'ye ayrılan kaynakların kayda değer bir artış gösterdiğini vurguladı.
     Türkiye'nin 2002 yılından bu yana ihracatını artırarak bir pazar genişlemesine girdiğini anlatan Emiroğlu, şöyle konuştu:
     ''Türkiye'nin ihraç ettiği ürünler içerisinde düşük teknolojiyle üretilen ürünlerin payı azalmış, orta seviye teknolojiye sahip ürünlerin payı da ciddi oranda artmıştır. Bundan sonra ana hedefimiz yüksek teknoloji ürünlerin payını artırmaktır. Bugün yüzde 5 civarında olan yüksek teknolojik ürün payını yüzde 20 civarına çıkartmak zorundayız. 2023'te milli gelirin 2 trilyon dolar olması ve bunun içindeki Ar-Ge harcamalarının da 60 milyar dolar olması planlanmaktadır. Dolayısıyla Türkiye'nin 2023 hedefini tutturmasında Ar-Ge merkezlerine büyük rol düşmektedir.''
     Emiroğlu, Türkiye'nin bir yandan bilgi üreten diğer yandan ürettiği bilgiyi ticarileştiren, yurt dışına ihraç eden bir yapıya kavuşması gerektiğini aktardı. Kahramanmaraş'ın ulusal ve uluslararası düzeyde önemli bir sanayi kenti olduğunu belirten Emiroğlu, kentin 2002 yılından 2011 yılına kadar sanayi üretimini iki kat artırdığını kaydetti.