Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve yönetim kurulu üyeleri, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nun ev sahipliğinde üniversite- sanayi işbirliği toplantısında bir araya geldiler.

Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya OSB Yönetiminin yanı sıra üniversitenin dekan ve dekan yardımcıları da katılarak üniversite- sanayi işbirliğinde atılacak adımlar konusunda fikir alışverişinde bulundu. Toplantıya katılan üniversite öğretim üyeleri, uzmanlık alanları ve yürüttükleri bilimsel çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı çalışmalarını tamamladığını belirten Ahmet Hasyüncü, üniversite- sanayi işbirliği ile güçlü olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin kalitesini ve gücünü daha da artıracaklarını söyledi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin son yıllarda başta güneş enerjisinden elektrik üretimi olmak üzere birbirinden değerli projelere imza attığına dikkat çeken Ahmet Hasyüncü, “Kayseri Organize Sanayi Bölgesi son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirdi. Şu an gelinen noktada bölgemizde 1000’in üzerinde firma var” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi’nin yol, su elektrik gibi alt yapı çalışmalarını tamamladığına dikkat çeken Hasyüncü, “Yaptığımız araştırmalarda sanayicimizin en fazla nitelikli personele ihtiyacı olduğunu gördük bu nedenle üniversite- sanayi işbirliği bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır.” şeklinde konuştu.

Üçüncü nesil üniversitenin toplumla bütünleşmiş üniversite anlamı taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Biz üniversite olarak kökleri sağlam, diğer üniversiteler gibi şehirle bütünleşmiş bir üniversite olmak istiyoruz.” dedi. Abdullah Gül Üniversitesi’nin Kayseri’de bulunan yerli ve yabancı yatırımcılar başta olmak üzere şirketler ve sanayi kuruluşlarıyla işbirliği yapacağını söyleyen Sabuncuoğlu, “Kayseri kuvvetli bir sanayi şehri, katma değeri daha yüksek, ileri teknoloji ürünler ve hizmetler üretmek için üniversite- sanayi işbirliğinin hem sanayi kuruluşlarımıza, hem de Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne iyi etkiler sağlayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.