İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, Meclis Başkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından sıranın siyasi partilerin uzlaşma sağlayarak kuracakları hükümete geldiğini söyledi.

Aydın Telseren, 7 Haziran seçimlerinden sonra meclis başkanının da belirlendiğini belirterek, sıranın hükümetin kurulmasına geldiğini söyledi. Bu ortamda bütün siyasi parti liderlerinin kırmızı çizgiler üretmek yerine, ülke menfaatini öne alarak uzlaşması ve halkın istediği gibi bir koalisyon hükümetini kurması gerektiğine dikkat çeken Telseren, “Ülkemizin çevresi bir ateş çemberi. Suriye’deki savaş kapımıza kadar geldi. Yunanistan bölge ekonomisinde sıkıntı yaratacak şekilde iflasın eşiğinde. İhracatımız azalıyor. Büyüme oranımız düşüyor. İşsizlik rakamları yükselişte. Başta ekonomi olmak üzere çözülmesi gereken birçok sorunumuz var. Bu ortamda siyasi parti temsilcilerimiz daha duyarlı olmalı ve mazeret üretmek yerine en kısa süre Hükümeti kurarak, her alanda ihtiyacımız olan reformları hayata geçirmeli.” diye konuştu.

‘GÜNDEM, EKONOMİ VE DEMOKRATİKLEŞME OLMALI’

Erken seçimin başta ekonomi olmak üzere birçok alanda ülkeye kan kaybettireceğini ifade eden Telseren, seçimin kesinlikle akla getirilmemesi gerektiğini vurguladı. Türkiye gündeminde gerginlik yerine ekonomi ve demokratikleşme konusundaki reformların yer alması gerektiğine dikkat çeken Telseren, şöyle konuştu: “En büyük sorunumuz işsizlik. Bunun çözümü için yeni yatırımlara ihtiyaç var. Yatırımcılar istikrarı sever. Sürekli siyasi sorunlarla boğuşan bir ülkeye de yatırımcı gelmez. İzmir’de de yatırım için birçok organize sanayi bölgesi yatırımcı bekliyor. Siyasiler ülkenin gerçek sorunlarını düşünerek adımlarını atmalı. Aksi takdirde biz ülke olarak hedeflediğimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almayı başaramayız.”