Adana'nın Sarıçam Belediyesi ile Kırgızistan’ın Celalabad şehrine bağlı Koçkor-Ata Belediyesi arasında ‘Kardeş Belediye’ anlaşması imzalandı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve beraberindeki heyet Koçkor-Ata Belediyesi’nde üst düzey bir törenle karşılandı. Türkiye’den gelen misafirler Koçkor-Ata Belediye Başkanı Kubanıçbek Egemberdiev tarafından belediye bürokratları, Aksakallar Meclisi ve Koçkor-Ata Kadınlar Birliği temsilcileri tarafından karşılandı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a Kültür Merkezi’ne gelişinde ev sahibi Belediye Başkanı Egemberdiev tarafından soylu bir at hediye edildi. Kırgızistan devlet protokolüne göre yalnızca devlet başkanları ziyaretlerinde at hediye edilmesi uygulaması ilk kez Başkan Uludağ’ın ziyaretinde uygulandı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile kendisine bu ziyarette eşlik eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer’e ziyaretin onuruna Kırgızistan Milli kıyafetleri olan kalpak, çapan ve kamçı hediye edildi.

Koçkor-Ata Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kardeş Belediye’ protokolü imza töreni görkemli bir şekilde gerçekleşti. Türk ve Kırgız Milli Marşlarının dinlenmesinden sonra konuşmalara geçildi. Ev sahibi Koçkor-Ata Belediye Başkanı Kubanıçbek Egemberdiev, Türkiye’den üç belediye başkanı ve beraberindeki bürokratlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
‘Aynı atanın öz evlatlarıyız’ diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Egemberdiev, “İnsan kardeşi için gerekirse ölmelidir. Biz de burada imza altına aldığımız protokol ile kardeşliğimizi kayıt altına alıyor ve sağlamlaştırıyoruz.” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da törende yaptığı konuşmaya anayurt Türkiye’den atayurdu Kırgızistan’a selam getirdiğini söyleyerek başladı. Adana’nın Sarıçam ilçesi ile Kırgızistan’ın ilçesi Koçkor-Ata’nın ‘kardeş belediye’ ilan edilmesinin önemine değindi. Her iki ilçe arasında bundan sonraki dönemde kültürel, ekonomik ve sportif alanda karşılıklı yardımlaşma ve ortak organizasyonlar şeklinde çalışmaların ortaya konulacağını belirten Başkan Uludağ, “Ülkelerimiz arasındaki kilometreler bizim kardeşliğimizi olumsuz anlamda etkilememişti. Burada attığımız imzalardan sonra zaten karındaş olan iki şehrin insanları birbirleriyle daha yakın ve sıcak bir ilişki içerisinde olacaklar.” diye konuştu.

İki belediye başkanının konuşmasının ardından törende hazır bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer de günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Türkçe ve Kırgızca olarak hazırlanın protokol metinleri iki belediye başkanı tarafından imzalandı. Protokol metinlerini imzaladıkları kalemleri birbirine hediye eden başkanlar daha sonra karşılıklı olarak birbirlerine hediye takdim ettiler. Sarıçam ile Koçkor-Ata Belediyeleri’nin ‘kardeş belediye’ protokol törenine katılan tüm davetliler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.