Karaman Sarıveliler Belediyesi, MEDAŞ ile yapmış olduğu çalışmalar neticesinde elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmalarını başlattı.

İlçede Karacoğlan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Mevlana Caddesi’nde elektrik hatlarının yeraltına alınması için ihaleye çıktı ve ihaleyi alan firma elektrik hatlarını yeraltına almak için çalışmalarına başladı. Karacoğlan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Mevlana Caddesi’nin bir kısmını kapsayacak olan çalışmada yeraltına alınacak olan hattın toplam uzunluğu 1000 metre olacak.

Çalışma kapsamında aydınlatma direkleri ile lambaları yenilenecek, aydınlatmanın yetersiz olduğu bölgelere ek aydınlatma direkleri dikilecek ve yer altına alınan kısımdan elektrik alan abonelerin bağlantı kabloları değiştirilecek. Yüklenici firma tarafından yapılan açıklamaya göre, yeraltı çalışmanın 2 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, “Sarıveliler’e hitap eden kalıcı eserler yapmaya çalışıyoruz. Bunun için de yaptığımız çalışmalar ve girişimler sonucu İlçemiz Karacoğlan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Mevlana Caddesi’nin elektrik hatlarını yer altına alıyoruz. Çalışmaların hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için MEDAŞ ekipleri ile iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte ilçemizdeki yeraltı elektriği için uygun olan diğer cadde ve sokaklarımızda da çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” dedi.