Kayseri Sarız ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, ilçeye ilk kurulan büyükbaş hayvan süt üretim çiftliğini gezdi. Başkan, ilçede bu tür çiftliklerin artarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına işaret etti.

Başkan Ömer Faruk Eroğlu ile beraberindekiler ilçeye bağlı Gümüşali Mahallesinde kurulan demir besi ve süt ürünleri adı altında faaliyet gösteren süt üretim çiftliğini ziyaret edip, işletmecilerden çiftlik hakkında bilgi aldı. Başkan Eroğlu, genç girişimcileri ilçenin ilk ve tek sütlük büyükbaş üretim çiftliği kurdukları için tebrik ederek, "İlçe ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak böyle tesislerin, tesisi ve üretimi aşamasında belediye olarak size ve başka girişimciler olursa imkanımız ölçüsünde destek vermeye hazırız." dedi.

Çiftlik sahipleri de Eroğlu’na, "Devlet desteği almadan tamamen kendi imkanlarımızla 100 adet sütlük inek kapasiteli çiftliğe ilk etapta Avusturya'dan 50 adet simental sütlük inek getirdik. Önümüzdeki günlerde bu sayıyı çoğaltmayı düşünüyoruz. En kısa zamanda toplam inek sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz ve üretim ve satış aşamasında ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Başkan Eroğlu da özellikle sütlük ineklerin hijyenik bir ortamda beslenmesinden dolayı çiftlik sahiplerine tavsiyelerde bulundu ve teşekkür ederek, çiftlikten ayrıldı.