Bursa’da perakende sektöründe faaliyet gösteren Şaypa, Bademli Lojistik Merkezi’ni hayata geçirdi.
90 yıllık ticari geçmişi ve 80 mağazası bulunan Şaypa, Bademli’de toplam 16 bin 500 m2 alana kurulan ve şu anki ürün sevkiyatının iki katını karşılayabilecek kapasitedeki lojistik merkezi ile operasyonel verimliliğini artırarak büyümesine güç katacak.
Şaypa’nın yeni atılımlarının habercisi olarak da nitelendirilen lojistik merkezine ilişkin açıklamalarda bulunan Ticari Operasyonlar Koordinatörü Can Özbay, günümüzde perakende sektöründe tedarik zincirin yönetiminin rekabetçi olmanın en önemli unsurlarından biri haline geldiğine dikkati çekti.
Tedarik zincirini iyi yöneten, bu konuda insan ve kaynak yatırımını yapan şirketlerin büyümeye devam ettiğine işaret eden Özbay, “Lojistik merkezleri ile tedarik zincirini iyi yöneten şirketler; yüksek müşteri memnuniyeti, düşük taşıma ve depolama maliyeti, stokların daha verimli yönetimi, ürün bulunurluk, yüksek dağıtım hızı, yüksek karşılama oranı ve uygun işgücü maliyeti gibi avantajlar elde ediyor” dedi.
Büyümenin gerçekleşmesi için sağlam altyapının olmazsa olmaz olduğunu kaydeden Özbay, “Yeni lojistik merkezimizle büyüme konusundaki irademizin ne kadar ciddi olduğunu göstermiş olduk” şeklinde konuştu.
Özbay, “Lojistik Merkezimiz ilk etapta Bursa ve Bilecik Bozüyük’teki toplam 80 mağazamıza hizmet verecek. 2 bin 500’ün üzerindeki personeliyle geniş bir bölgeye hizmet veren şirketimizin yeni lojistik merkezi, 9 bin 500 m2’si kapalı ve 6 bin 500 m2’si açık olmak üzere toplamda 16 bin m2’lik bir alana sahip. Bademli bölgesinde bulunan lojistik merkezine her gün gelen siparişlerin 24 saatte karşılama hızımız ile 30 kamyonla 80 mağazamıza toplam 60 sefer yapılıyor.20 dönüm alan üzerindeki lojistik merkezi 8 bin 500 palet kapasiteli” diye konuştu.
Kuru gıda, temizlik ürünleri, elektronik ürünler, züccaciye ve kozmetik ürünlerinin sevkiyatının yapıldığı yeni lojistik merkeziyle operasyonel verimliliğin büyük ölçüde arttığını, böylelikle müşterilere daha hızlı, değer katmayan maliyetlerden kurtularak ve daha kaliteli hizmet verdiklerini belirten Ticari Operasyonlar Koordinatörü Can Özbay, “Yeni lojistik merkezimizle yeni bir sürece girmiş olduk. Teknolojik alt yapı desteğiyle yeni lojistik merkezimizin ürün dağıtım süreçlerini artık daha kısa sürede tamamlıyoruz” dedi.
Özbay, şu anki ihtiyacın iki katı kapasiteli olan lojistik merkezinin, açılacak yeni mağazaların ürün tedarikinde büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı.