Şekerbank İşletme ve Tarım Bakancılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, Taş Han'da düzenlenen protokol imza töreninde, esnafın kapısının hep açık kalmasını istediklerini belirtti.
     Anadolu'daki küçük işletmelerde lider banka olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Yıldız, "Şekerbank 60. yılını kutluyor. Bu kapsamda küçük işletmeler ve esnafımız için neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde öyle bir şey yapalım ki esnafın kapısı üretime, satışa, teknolojiye ve yeniliklere açık kalsın istedik" dedi.
     Projeyi 2 ay önce başlattıklarını anımsatan Yıldız, şöyle devam etti:
     "Sadece bankacılıkla değil tamamen esnafa danışmanlık, teknolojik anlamda destek vermeyi amaçlıyoruz. Esnafımıza destek verirken onlara sahip çıkmak istiyoruz. Türkiye'de 2 milyonun üzerinde kayıtlı esnaf var. Bunlara aileleriyle baktığımızda 10 milyon civarında bir nüfusa sahipler. 2012'de kredilerimizin yüzde 15'i esnafa kullandırdık. Yaklaşık 400 bin esnafa ulaştık. 400 bin esnafa hizmet ediyoruz. Bu projenin giderek büyüyeceğini bu projenin ortaklarının hızla bize dahil olacağına inanıyorum."
     KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu ise esnaf ve sanatkarın devletin, milletin orta direği olduğunu dile getirdi. Kuybu, Şekarbank'ın hazırladığı bu projenin kendilerine moral verdiğini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Yıldız ve Kuybu protokolü imzaladı.
     Protokol kapsamında, esnaf ve sanatkarlara, aylık eşit taksit ödemeli, 4 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli seçenekli ticari kredi imkanı tanınacak. Her ayın 15'inde geliştirilecek olan uygulamalar kapsamında, Kahramanmaraş'ta öncelikle 15 Mayıs'a kadar bir ay boyunca esnaf ve sanatkarların kredi başvurularında dosya masrafı alınmayacak.