Elvan Grubu bünyesinde bulunan Intersweet Dış Ticaret, şekerleme sektöründe ihracat şampiyonu oldu. İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB) tarafından ödüllendirilen şirket, 2014’te ihracatını yüzde 25 arttırmıştı.



Elvan markalarının ihracatını tek kanaldan yürütme adına 2013’te açılan Intersweet Dış Ticaret’in sektörün 3 katı büyüdüğü bildirildi. Şirket şu an Toffix, Truffle, Elvarin, Today marka şekerleme ve gofret ürünlerini muhtelif ülkelere satıyor.


Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, İİB ödülünün takdire değer olduğunu vurguladı. Şekerleme sektör ihracatının 2014’te yüzde 9 büyüdüğünü dile getiren Kadiroğlu, şöyle devam etti:

“Intersweet şirketimiz ise geçen sene yüzde 25 büyüdü, neredeyse sektör ortalamasının 3 katı büyüdü. Dış ticaret şirketimiz yeni, fakat üretimde 63, ihracat ise 25 senelik bir deneyimimiz var. Global şekerleme ligine Türkiye’den giren 3 firmadan biriyiz. Satış gelirimizin yüzde 95’i ihracattan geliyor. Bu köklü tecrübeyle yeni ufuklara yelken açmış durumdayız.”

İHRACATTA YENİ HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

İhracat şampiyonluğu ödülünü Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak’ın elinden alan Intersweet Genel Müdürü Davut Kaya da yeni hedefleri ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Bünyesinde yer aldığımız Elvan Grubu’nun çikolatadan gofrete, şekerden jelliye, kekten kruvasan ve bisküviye kadar 800 tür ürününü 130’a yakın ülkeye ihraç ediyoruz. Geçen sene toplamda 180 milyon dolar seviyesinde ihracat yaptık. 2023 ihracat hedefimiz ise 1 milyar dolar. Ancak grubumuzun yürüttüğü iç ve dış satın alma görüşmelerinin bitimi ile bu hedef daha erken yakalanabilecek.”
Mısır, Irak, Romanya ve ABD’de bürolar açarak müşteri ile yakınlaştıklarını belirten Kaya, yeni dönemde tanıtım ve marka yatırımlarına ağırlık vereceklerini ifade etti.