Geçen yıl eylül ayında Eskişehir’de meydana gelen sel felaketinden etkilenerek üretime ara veren Paşabahçe Eskişehir Fabrikası, çalışanların azami gayreti ve özverili çalışması sayesinde 28 gün gibi rekor bir sürede yeniden çalışmaya başladı. Şişecam Topluluğu da bunun üzerine fabrika çalışanlarını ödüllendirdi.

‘Birlikte Başardık’ sloganıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Paşabahçe Fabrikası’nda düzenlenen organizasyonda konuşan Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, yaşanan sel felaketi sonrasında 28 gün gibi rekor bir sürede tekrar üretime geçtiğini belirterek, “Yaşamış olduğumuz sel felaketi ve sonrasında tüm fabrika çalışanlarının özverili ve değerli çabaları olmasaydı bu başarılamazdı.” dedi.

Sel felaketinin meydana getirdiği endişe ve üretim tesislerinde bıraktığı hasara rağmen, çalışanların zorlu şartlarda büyük inanç ve fedakârlık ile hatları tekrar faaliyete geçirdiğini, bunun için çalışanların el ele verdiğini aktaran Ahmet Kırman, “Geçen yıl Eylül ayında yaşadığımız öngörülemeyen felaket can kaybının yaşanmamış olmasından dolayı bizi sevindirdi.” diye konuştu. Bütün çalışanların tesisleri mümkün olan en kısa sürede ve en uygun şekilde tekrar devreye almak için gösterdiği cesur, fedakâr tavrın tüm Şişecamlılar gibi kendisini de son derece duygulandırdığını söyleyen Kırman, “Elbirliği ile 28 günde fabrikamızın tekrar faaliyete geçmesi de bizleri gururlandırdı. Tüm çalışanlarımıza Topluluğumuz adına tekrar teşekkür ederim.” dedi.

Şişecam olarak, 80 yıldan bu yana camın birçok alanındaki varlıklarını her geçen gün daha da güçlü olarak sürdürdüklerini vurgulayan Ahmet Kırman, ayrıca şunları söyledi:

“Camın tüm alanları gibi, cam ev eşyası şüphesiz ki bu faaliyetler içinde kendine özgü bir konuma sahip. Bugün şirketimiz bu alanda dünyada ilk üç arasında yer alıyor. Ürünlerimiz 150’den fazla ülkede insanların günlük yaşamına değer katıyor, temel gereksinimlerini karşılamanın ötesinde yaşamlarını kalite ve güzel tasarımlarla zenginleştiriyor. Pazardan ve tüketiciden hareket alıp, tasarımcıların işlevselliği sanat ve zevkle yoğurmalarıyla biçimlendirilerek üretim aşamasına gelen cam, en nihayetinde üretim neferlerinin bilgi, beceri ve mesaileri ile hayat buluyor.”