Seminer için Türkiye'nin öncü seramik markalarından Graniser Genel Müdür Yardımcısı Kenan Çebi ve ekibini Kahramanmaraş'a davet eden Burç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga, seminer öncesi yaptığı konuşmada öğrenmenin yaşı olmadığını belirtti.

Seramik ustalığının inşaat sektöründe en önemli kollarından biri olduğunun vurgulayan Timurbanga, “Biz burç inşaat olarak marka olan ve sattığı ürünlerin arkasında duran firmaları tercih ediyoruz. Başta Fırat Boru, Fırat Pen , Graniser Seramik, Hitit Granit, Çamsan Parke, Silverline Ankastre ürünler hepsi başlı başına kalite" dedi.  

Konuşmasında kardeşlik vurgusu da yapan Timurbanga, kentte faaliyet yürüten seramik ustalarının birçoğunun doğu kökenli olduğuna dikkat çekti. Timurbanga, “Biz hepimiz kardeşiz. Doğusu, batısı yok bunun. Kayseri'ye gidersin Maraş, Ankara'ya gidersin Kayseri, İstanbul'a gidersen Ankara doğu olur. Bu nedenle bizim onunla bununla uğraşıp zaman kaybetme lüksümüz yok. Biz Anadolu insanı olarak omuz omuza dünyanın dört bir yanında bu bayrağı dalgalandırmamız gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

 Sunumunda 2013 seramik trendleri hakkında ustalara bilgi veren Graniser Genel Müdür Yardımcısı Kenan Çebi, “ Graniser olarak geleceği görerek yatırımlarımızı bu alanda yapıp, makinelerimizi arttırdık. Yeni nesil farklı tasarımlara önem veriyor, geleneksel öznelerle modernizmi birleştiren çalışmaları seviyor. Bu bağlamda talepleri karşılayacak ekipmana sahip olarak, geleceğe yatırım yapıyoruz.” dedi.

Türkiye'nin 5 yıl içerisinde 12 kat birden büyüyen tek firması olduklarını aktaran Çebi, üretimde ihracata ağırlık verdiklerini dile getirdi. 

Türkiye'nin seramikte dünya çapında bir yer edindiğini de ifade eden Çebi: “Dünya pazarında Çin'den sonra 2. büyük oyuncu olacak çapta bir kapasitemiz var. Hammadde sıkıntımız yok. Ülkemizde kaynaklar bol miktarda var. Seramiğin dünyada ilk üretildiği yer anadoludur. Biz bu mirasa fazla sahip çıkamamışız.” diye konuştu.

“Usta, bir malı isterse vezir, isterse rezil eder” diyen çebi, rakiplerle olan rekabetin farklı ürünler ortaya çıkardığını kaydetti.

 Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 370 kişinin katıldığı seminerde soru cevap kısmına geçildi. Graniser'in Üretim, pazarlama ve kaliteden sorumlu birim yetkilileri, ustaların merak ettikleri konuları sinevizyon eşliğinde anlattı.