Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve geldikten sonra yapılan ihalelerde belediyenin 20 milyon TL kâr ettiğini söyledi.

Belediye sınırları içerisindeki muhtarlarla kahvaltıda biraraya gelen Başkan Karalar, daha önce sözünü verdiği kırtasiye malzemelerini muhtarlara teslim etti. Muhtarlarla 5 yıl boyunca gece gündüz demeden çalışacaklarını anlatan Karalar, “Görev süremizin 1 yılı doldu geriye 4 yıl kaldı. 1 yılda önemli hizmetleri, önemli projeleri hayata geçirirken, büyük projelerde de önemli adımlar attık. Geçen toplantıda söz vermiştik. 96 Mahallenin muhtarına kırtasiye yardımında bulunacağımızı beyan etmiştik. Şimdi kolileriniz hazırlandı ve sizlere teslim edilecek. Bilgisayar sözümüzde vardı, bilgisayarlarda alınıyor en kısa sürede sizlere teslim edilecek. " diye konuştu. Göreve geldiği günden bu yana yapılan ihalelerden belediyenin 20 milyon TL kâr ettiğini ifade eden Karalar, “Göreve geldiğimizde mali disiplini sağladık ve kısa sürede Seyhan Belediyesi'ni Türkiye'nin en başarılı belediyesi seçtiniz. Bunu hep birlikte başardık. Bu bize yetmez hep birlikte çalışarak birinci olacağız.” İfadelerini kullandı.

Yapılması planlanan Kent Meydanı ile ilgili de bilgiler veren Zeydan Karalar, Balıkçılar Pazarı ve Kasaplar Çarşısı'nın taşınacağını kent meydanında Adana'nın çehresini değiştireceğini söyledi. Alışılmış belediyecilik anlayışının dışına çıkıp farklı belediyecilik yaptıklarına vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, haftada en az 4 mahallede halk günü düzenlediklerini hatırlattı. Halkın sorunlarını bizzat halka giderek yerinde gördüklerini ifade eden Başkan Karalar, ‘Halk günlerini mahallelere taşıyoruz. Mahallerden aldığımız olumlu teki gerçekten çok güzel. Geçtiğimiz hafta yağmur nedeniyle Yeşiloba'ya gidememiştik. İnşallah bu hafta gideceğiz ve halkımızın sorunlarını, dertlerini orada dinleyip çözüm bulacağız. " şeklinde konuştu.

PORTAKALA DAĞITIMI TAKDİR GÖRDÜ
Adana'nın simgesi olan portakalın para etmemesi ve vatandaşların yeteri kadar C vitamini alamamasından dolayı üreticiden aldıkları portakalı Seyhanlılara dağıttıklarını da hatırlatan Karalar, bunun da vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığını dile getirdi. Narenciyenin bu sene dalında kaldığını kaydeden Karalar, "Üreticimizin portakalı para etmedi. Bizler de bir taşla 2 kuş vuralım istedik ve üreticimizden aldığımız portakal ile hem üreticimize destek olduk. Hem de bu portakalı vatandaşa dağıtarak soğuk kış günlerinde vitamin almalarını sağladık. Bu hizmetimizin vatandaştan takdir görmesi ise bizleri gerçekten çok memnun etti ." diye konuştu.