Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, İŞKUR’un yüklü miktarda bir fon ile sahaya indiğini belirtti.

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Mardin’de basın mensupları ile bir araya geldi. SGK Mardin İl Müdürlüğü binasında yapılan toplantıda konuşan Bağlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla program kapsamında heyetler halinde Anadolu’nun muhtelif illerine gittiklerini söyledi.

Programla ulaşılmayan işveren ve işsizin kalmamasını hedeflediklerine işaret eden Bağlı, program çerçevesinde tüm işsizlere ulaşarak, iş ve istihdam sağlamak için ellerindeki tüm imkanları seferber edeceklerini belirtti.

"İkinci düzenleme süratle tamamlanmak üzeredir"

Dünyanın en etkin çalışan kamu istihdam ajanslarından olan İŞKUR’un yüklü miktarda bir fon ile sahaya indiğini anlatan Bağlı, "Geçen yıla göre bu yıl ek istihdam yaratmak isteyen işverenimize çok ciddi teşvik ve yardım paketleri Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. Bakanlığımızın talimatıyla da bu konuda gerekli ikinci düzenleme süratle tamamlanmak üzeredir. Bize düşen görev, bu projeyi ve teşvikleri en etkin şekilde ilgililere aktarmaktır. Biz inanıyoruz ki bu teşvikleri, paketi veya projeyi iyi anlatabilirsek, taraflara iletebilirsek işsizliği kontrol edilebilir bir seviyeye getireceğiz. Bu konuda tanıtım kampanyasına da yakında başlayacağız. Tabi siz değerli basın mensuplarından da destek bekliyoruz. Özellikle bazı illerimizde yerel basının çok etkin olduğunu gördük" dedi.

Bağlı, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle zarar gören işveren ve esnafın prim borcuna ilişkin ise şunları söyledi:

"Geçen yıl terörden mağdur olan bu bölgedeki işverenlere çok ciddi kolaylıklar sağlandı. Diyarbakır’ın Sur ve Silvan, Şırnak, Hakkari, Siirt’in Eruh, Mardin’in Nusaybin, Derik ve Dargeçit ile Muş’un Varto ilçesinde geçen yıldan kalan ve bu yıl vermek zorunda olduğu primler 2 Mayıs’a kadar ertelenmiştir. Bu tarihe kadar işveren ve esnaf borcunu ödeyebilir. Borcun hemen ödenmesi konusunda sıkıştırmıyoruz. Bu da esnaf ve işveren için ciddi kolaylıklar sağladı. Başbakan’ın da açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı da yine işverenlerimize sunulan ve sağlanan büyük imkanlardan birisiydi."