SGK TARAFINDAN ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK ETKİNLİKLERİNE HIZ VERİLDİ
 
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Etkinlikleri kapsamında, kayıtlı istihdamın artırılması için işyeri ziyaretleri gerçekleştiren Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü çalışanlarının yaptığı faaliyetler hakkında açıklamalar yapan SGK İl Müdürü Hüseyin KARAGÖZ şunları söyledi:

“Bilindiği üzere, istihdamın artırılması ve çalışma hayatındaki sosyal taraflarla diyaloğun güçlendirilmesi için Sayın Bakanımızın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ilan edilmiştir. Bu kapsamda sadece İlimizde Mart ayı içerisinde 3787, Türkiye genelinde ise 407.000 yeni istihdam sağlanmıştır. İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan vatandaş bilgilendirme ziyaretlerinde Mart ayı içerisinde toplamda 660 adet işyeri ziyaret edilerek işverenlerimiz bilgilendirilmiştir.”

687 sayılı KHK ile işverenlere yönelik yeni gelen teşviklerden bahseden SGK İl Müdürü KARAGÖZ;

“687 sayılı KHK ile işverenlerimize yönelik yeni teşvikin şartlarından özetle ve kısaca bahsedersek;
Sigortalının 01/02/2017 – 31/12/2017 tarihleri arasında işe alınmış olması ve işe alınma tarihi itibariyle Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olarak son üç aylık dönemde SGK’ya prim ödenmemiş olması gerekmektedir. Sigortalının işe başladığı işyerinin Aralık ayına ait prim ve hizmet belgelerindeki kayıtlı sigortalı sayısına ilave olarak işe alınmış olması gerekmektedir. Ayrıca teşvik kapsamında işe alınan her sigortalı başına sigorta primi ve stopaj vergisi İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak olup, yaklaşık 773 TL destek sağlanacaktır.” dedi.